• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ostanimo na zemlji!

"Nismo jaki kao prije godinu dana, ali bićemo borbeni. Naš rast neće biti linearan. Biće tu i padova, međutim, tek je uspon poslije pada ono pravo".

 Vujošević: Ostanimo na zemlji!  Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević je za prethodnih osam godina u Evroligi imao i senzacionalnijih pobjeda od ove nad Olimpijakosom.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Na konferenciji za novinare poslije utakmice, opredijelio se za diskretno likovanje, istovremeno poručivši svojim igračima da nema razloga za polijetanje u visine.

"Kriza je kada se godinama ne osvajaju trofeji, a ne kada se izgube dve utakmice zaredom... Mi još imamo problema u funkcionisanju. Imamo dvojicu novih stranaca, klince koji nisu bili dio sistema. Kada pobijedimo Olimpijakos, treba da ostanemo sa obje noge na zemlji. Isto tako moramo da ostanemo uspravni kada nam ne ide", rekao je Vujošević.

On je naglasio da košarkaški klub neće dozvoliti da kao fudbaleri Partizana, poslije poraza na evropskoj sceni potpadnu pod uticaj komentara sa strane, pa da se to odrazi i na učinak u domaćem prvenstvu.

"Mi smo još neuigrani. Događa se da se sudare dvojica igrača, jer je potrebno vrijeme da se dođe do automatizma u timskim kretnjama. Nismo jaki kao prije godinu dana, ali bićemo borbeni. Naš rast neće biti linearan. Biće tu i padova, međutim, tek je uspon poslije pada ono pravo".

Vujošević je ostao dosljedan sebi, pošto se i ovog puta osvrnuo na tešku finansijsku situaciju u klubu.

"Novi dobri rezultati trebalo bi da probude interes pravih 'partizanovaca', ali i onih koji su dužni da čuvaju bitne stvari u ovoj državi".

Znao sam da nije gotovo

Što se tiče događaja na parketu, strateg crno-bijelih se zahvalio publici na pruženoj podršci, a nije bio previše oštar u kritici onih koji su u nekoliko navrata doveli meč na ivicu prekida.

"Na početku je viđena slika za pamćenje, to je predstavljanje Beograda na najbolji način. Naravno, trebalo bi da i navijači budu malo disciplinovaniji. Ali oni su svojom vjerom u uspjeh prenijeli obavezu na igrače".

Obaranje na koljena protivnika zvučnog imena znači mnogo, na više načina.

"Ostajemo u trci za nešto što nije ni obaveza, niti je realno", mislio je na plasman u Top 16 Evrolige.

"Poslije nekoliko poraza, vraćeni su samopouzdanje, atmosfera i vjera publike, kojoj dugujemo veliku zahvalnost. Ekipa je odigrala sa puno emocija i borbenosti. Vratio se Božić, koji nije ubacio mnogo toga, ali ima liderski kapacitet i pomaže da se na terenu uspostavi hijerarhija. I Rašić je pokazao svoje kvalitete. On je možda i najbolji šuter u Partizanu. Nadam se da smo večeras, pored utakmice, dobili i njega", izjavio je Vujošević.

Možda i ključna za pobjedu bila je prva četvrtina, u kojoj su crno-bijeli gubili sa devet poena razlike, ali su brzo uspjeli da se vrate u rezultatski egal.

U drugom poluvremenu je odbrana podignuta na daleko viši nivo. Pirejci su od 37 poena u tom dijelu utakmice čak 22 postigli sa linije slobodnih bacanja, dok su iz igre bili precizni svega sedam puta za 20 minuta!

"Igrači su bili stegnuti na početku, krenulo se sa strahom. Ja ne čitam sajtove i novine, ali oni vjerovatno čitaju i bili su svjesni kakva atmosfera vlada u javnosti. Ali ovakva utakmica nije mogla da bude odlučena na početku. Olimpijakos je prerano poveo, vjerovao sam da ćemo se vratiti", tvrdi Duško Vujošević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC