• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Marić i Longford najbolji

Teško je izdvojiti junaka pobjede Davida (Partizan) nad Golijatom (Olipijakos).

 EL: Marić i Longford najbolji  Izvor: MONDO

Crno-bijeli su, igrajući u transu pred uobičajeno frenetičnom publikom u Pioniru, položili na pleća 20 puta skupljeg rivala u 5. kolu Evrolige – 86:80 (19:19, 19:24, 22:18, 26:19)..

Najveći doprinos su dala dvojica Aleksandra, Marić i Rašić, ali i Lester Mekejleb. Ipak, prema zvaničnim parametrima, prvi među jednakima bio je gorostasni centar Partizana.

Marić je ostvario indeks uspješnosti 38, što mu je bilo dovoljno da epitet MVP 5. kola “podijeli” sa Keitom Longfordom iz Himkija. Košarkaš Partizana je postigao 23 poena, uz 15 skokova (čak osam u napadu), nad njim je načinjeno osam prekršaja…

Australijski Srbin je bio ubjedljivo najbolji u kategoriji “skokovi”.

Nije imao sreće da posle blistave partije protiv Olimpijakosa sam bude na čelu kolone, jer je i Amerikanac iz Himkija imao sjajan učinak u pobjedi nad Prokomom (89:67). Dao je 20 poena, imao devet asistencija, pet skokova, iznudio devet faulova…

Met Volš iz Olimpije ostao je lider u MVP trci posle 5. kola, sa prosječnim indeksom 26. Marić se popeo na treće mjesto (22,8), iza Darjusa Lavrinoviča iz Real Madrida (23,6). On je i drugi “skakač” Evrolige, sa prosječno devet uhvaćenih lopti po utakmici, iza Trevisa Votsona iz Žalgirisa (10,2).

Ni Aleksandar Rašić sa 25 poena nije usamljen na vrhu liste strijelaca u ovoj evroligaškoj nedjelji, jer je i Majk Batist dao isto toliko koševa u ubjedljivoj pobjedi Panatinaikosa nad Oldenburgom (96:63). Plejmejker Partizana je zauzeo i četvrto mjesto po indeksu uspješnosti iza Marića, Longforda i Batista (33), sa indeksom 31.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC