• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Evroligaši u Pioniru, Zvezda na Helios

Derbi meč 10. kola NLB lige igra se u subotu u Pioniru gdje se u sudaru evroligaša sastaju Partizan i drugoplasirana Olimpija.

 NLB: Evroligaši u Pioniru, Zvezda na Helios Izvor: MONDO

Ljubljančani su na prethodnih devet utakmica samo dva puta poraženi, a sada u Pioniru gostuju kod crno-bijelih.

Crvena zvezda će pokušati da uspješnu seriju od četiri uzastopne pobjede nastavi u Sloveniji protiv Heliosa. Hemofarm u svojoj dvorani Milenijum dočekuje Budućnost, FMP Cedevitu, dok Radnički gostuje u Širokom.

Nakon fantastične pobjede nad Olimpijakosom u petom kolu Evrolige, trener Partizana Duško Vujošević ocijenio je da će za trijumf protiv ljubljanske Olimpije biti neophodna snažna podrška publike.

"Olimpija je možda i najkvalitetnija ekipa u ligi. Pozivam navijače da nas podrže kako bismo na pravi način prevazišli umor nakon divovske borbe protiv Olimpijakosa",
istakao je Vujošević, koji ima dodatne probleme pred susret sa slovenačkim prvakom, pošto se povrijedio Aleksandar Marić i možda neće biti spreman.

Krilni igrač Dušan Kecman istakao je da "crno-bijeli" moraju da pobijede Olimpiju ukoliko žele plasman na završni turnir regionalnog takmičenja.

"Olimpija je u srijedu u Evroligi savladala do tada neporaženu ekipu Rome, što jasno pokazuje da su podigli formu. Moramo da se mobilišemo i odigramo kao i protiv Olimpijakosa, ako ne i bolje, kako bismo zabilježili važan trijumf", zaključio je Kecman.



Kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićevic ocijenio je njegov tim očekuje borba sa veoma neugodnim protivnikom.

Dragićević je podsjetio da je ekipa iz predgrađa Ljubljane prošle sezone i u Beogradu i na domaćem terenu dosta namučila "crveno-bijele" i dodao da njegovi saigrači neće imati nimalo lak zadatak.

"Helios ima nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca, na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Tu, prije svih mislim, na Amerikanca Elvina Snoua i Alekseja Laškeviča, koji su im udarne igle",
naglasio je Dragićević.

Osim pomenutog tandema, kapiten Crvene zvezde skrenuo je pažnju i na Dejana Deliča i Jura Močnika, koji daju veliki doprinos u igri slovenačkog predstavnika.

Marko Kešelj, koji se oporavio od povrede, nada se da je priča o pehovima sa povredama u timu sa Malog Kalemegdana ove sezone završena.

"Oporavili smo se, osvježili i dobro trenirali pred dvije važne predstojeće utakmice. U Domžalama nas očekuje jako bučna publika i pune tribine, ali vjerujem da možemo da izađemo na kraj sa ekipom Heliosa", zaključio je Kešelj.



Kapiten FMP-a Predrag Samardžiski smatra da bi borbena i srčana igra njegove ekipe mogla da bude ključ pobjede u utakmici protiv Cedevite.

"Trebalo bi da presudi srce. Moramo da odigramo maksimalno borbeno, ali ne bih da zalazim dalje u taktiku. Ako ponovimo partiju iz nedavnog meča protiv Radničkog, pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje",
rekao je Samardžiski za sajt kluba.

Samardžiski je napomenuo da "panteri" više ne smiju da gube utakmice kod kuće, pošto su na svom terenu već doživjeli dva poraza.

"Iskoristili smo pravo na kiks u Železniku još protiv Zagreba. Ova konstatacija se ne odnosi samo na timove koje su nam komšije na tabeli, već i na timove koji su favoriti Jadranske lige", zaključio je on.

Ulaz na utakmicu FMP - Cedevita je besplatan. Sve utakmice igraju se u subotu.

PAROVI 10. KOLA:

Cibona – Zagreb 17:00
FMP- Cedevita 18:00
Helios - Crvena zvezda 18:00
Hemofarm - Budućnost 18:00
Zadar – Bosna 19:00
Partizan – Olimpija 19:30
Široki – Radnički 20:15

TABELA: Cibona 8/1, Olimpija 7/2, Zagreb 7/2, Zadar 5/3, Budućnost 4/5, Zvezda 4/5, Široki 4/5, Radnički 4/5, Hemogarm 4/4, Partizan 4/4, Cedevita 3/6, Helios 3/6, FMP 3/5 i Bosna 1/8.

(agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC