• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO utišao Pirej - 0:1!

Autor mondo.rs

Veterani Dijamantidis i Focis pogurali Panatinaikos ka "brejku" na početku serije za titulu.

 Olimpijakos-Panatinaikos-81-83-prva-utakmica-finala-plej-ofa-2016. Izvor: MN PRESS
Dimitris Dijamantidis
Izvor: MN PRESS

U prvoj utakmici finala plej-ofa Grčke: Olimpijakos - Panatinaikos 81:83 (15:24, 26:23, 21:14,19:22)!

U sjajnoj i uzbudljivoj utakmici u Dvorani mira i prijateljstva, "zeleni" su bili precizniji (11 ubačenih trojki) i mirniji od branioca titule.

Tokom poslednjeg minuta, Adonis Focis (13 p, 3/3 za tri) pogodio je odlučujuću trojku za nedostižno vođstvo "plus 4" (76:80), koje Olimpijakos nije uspeo da "poništi", iako je u poslednjem napadu imao priliku za to.

Dimitris Dijamantidis promašio je 10 sekundi pre kraja drugo slobodno bacanje, a Kostas Papanikolau u preostalom vremenu nije našao način da se izvuče iz "klopke" čuvara, pa je uputio šut posle kojeg lopta nije ni pogodila tablu.

...
Izvor: Olimpijakos Panatinaikos

Serija se igra na tri pobede, a sledeći meč biće odigran u nedelju, u hali OAKA.

Iako je borba za titulu tek počela, istorija govori u prilog Panatinaikosa, koji je osvajao titulu sva tri puta kada je u prvoj utakmici "brejknuo" Olimpijakos na njegovom terenu.

U trijumfu "zelenih" učestvovao je i srpski centar Miroslav Raduljica, koji je za 10 minuta na terenu postigao četiri poena, uz po jedan skok i izgubljenu loptu. Na drugoj strani, Nikola Milutinov je na parketu proveo skoro sedam minuta i ubacio tri poena, uz jedan skok.

Uz mirnog i preciznog Focisa, odličnom šuterskom nastupu gostiju doprineli su i Džejms Feldejn sa četiri pogođene trojke (4/8) i Nik Kalates sa dve (2/4), kojima je u važnim trenucima kažnjavao Olimpijakosovu odluku da ga pušta da nesmetano šutira.

Bivši NBA plejmejker, koji je cele sezone kuburio sa preciznošću, završio je meč na granici tripl-dabl učinka, jer je uz 16 ubačenih poena sabrao i po osam skokova i asistencija.

Na drugoj strani, najefikasniji u redovima domaćina bio je rezervista Met Lodžeski, koji je mirnom rukom sabrao 21 poen (5/5 za dva, 3/4 za tri). Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu domaćina, kao ni 15 poena Vasilisa Spanulisa.

OLIMPIJAKOS: Hanter 6 (6 sk), Spanulis 15 (2/6 za tri), Printezis 17 (3 sk), Mancaris (0/4 za tri), Papanikolau 4, Papapetru 9 (2/2 za tri), Stroberi, Milutinov 3, Agravanis, Vorik, Heket 6 (0/3 za tri, 7 as), Lodžeski 21 (5/5 za dva, 3/4 za tri, 4 sk)

PAO: Haralampopulos 4, Focis 13 (3/3 za tri, 5 sk), Raduljica 4, Feldejn 15 (4/8 za tri, 6 as), Kalates 16 (8 sk, 8 as), Bohoridis, Papas 10, Dijamantidis 4 (7 as), Gist 11, Vilijams 1, Hanter 5, Hejns.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC