• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća se Jonas, ima li iznenađenja na Istoku?

Autor mondo.rs

Košarkaši Toronta biće pojačani za snažnog centra Jonasa Valančijunasa, pa da li bi on mogao da bude "X faktor" u petoj utakmici serije sa Klivlendom.

U finalu Zapadne konferencije se "sprema" iznenađenje pošto je Oklahoma povela 3:1 u seriji protiv rekordera po broju pobeda u regularnom delu sezone - Golden Stejta, dok je na drugom kraju Sjedinjenih Američkih Država delovalo da će Klivlend kao od šale da se prošeta do finala...

...međutim, sa dve vezane odlične partije pred svojim bučnim navijačima, Toronto je izjednačio 2:2.

Ono što je još impresivnije u skorašnjim rezultatima Toronta jeste i to da oni poslednje dve nedelje, ili da budemo precizni: od treće utakmice u seriji protiv Majamija, igraju bez startnog centra iz Litvanije - sjajnog Jonasa Valančijunasa.

Uprkos povredi centra koji u svojoj četvrtoj sezoni u NBA ligi beleži, do sada najboljih, 12.8 poena i 9,1 skokova, Toronto je uspeo da nekako "izbaci" Majami u sedam utakmica, a kada se činilo da će biti lak zalogaj za Klivlend, koji do tada nije imao poraz u plej-ofu, zaigrali su odlično u svom "Er Kanada Centru" i dobili 99:84, odnosno 105:99.

REZULTATI U SERIJI

1: Klivlend - Toronto 115:84

2: Klivlend - Toronto 108:89

3: Toronto - Klivlend 99:84

4: Toronto - Klivlend 105:99

Jasno je da su najveći doprinos dali Kajl Lauri i DeMar DeRozan, ali je Bizmak Bijombo sa preko 40 minuta na parketu i odličnom kontrolom skoka i te kako otežao "posao" Klivlendu, ali kako se serija produžava, potrebna je pomoć i sa klupe.

Lekari Toronta su dali "zeleno svetlo" Jonasu Valančijunasu, pa će on u noći između srede i četvrtka izađi pred navijače u Ohaju i pokušati da sa svojim saigračama napravi "brejk" pre nego što se serija ponovo vrati u Kanadu.

Valančijunasova statistika je još "skočila" u plej-ofu, pa je on u deset utakmica prosečno upisivao 15 poena, 12,1 skok i 1,4 blokade, pa je jasno koliko je bitan.

"Znam da je on naš startni centar, ali će biti teško da on isprati Čeninga Fraja kada igra na "petici". Igraće sa sebi ravnima, a neće trčati da zatvara šuteve za tri poena", rekao je trener Toronta Dvejn Kejsi.

Međutim, pitaju se i LeBron i njegovi saigrači...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC