• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Rastanak Vukoičića i Bosne

Vlada Vukoičić odlazi sa mjesta trenera košarkaša Bosne, najlošije ekipe regionalne, NLB Lige.

 NLB: Rastanak Vukoičića i Bosne Izvor: MONDO

Njegov posao trebalo bi da preuzme Sabit Hadžić, javljaju sarajevski mediji.

Sarajevski "studenti" ove sezone zaista igraju ispod svakog nivoa, a u prethodnom kolu "pukli" su od Zadra sa čak 50 poena razlike, što je najveći poraz neke ekipe u istoriji regionalnog takmičenja.

Skor Bosne u dosadašnjem toku sezone je samo jedna pobjeda i devet poraza. Zanimljivo je da će u petak Bosna ugostiti bivšu ekipu Vlade Vukoičića, FMP.

Prema informacijama sarajevskih medija, odluka o rastanku sa Vukoičićem biće donesena na Upravnom odboru kluba ovog popodneva, a za sada je najozbiljniji kandidat za novog trenera Sabit Hadžić, koji je ranije već vodio Bosnu i koji je bio selektor reprezentacije BiH.

Osim loših rezultata ove sezone, Vukoičić je imao problema i sa sastavom tima, a loše stanje u klubu kulminiralo je u ponedjeljak kada je raskinut ugovor sa talentovanim centrom, 23-godišnjem Emirom Zimićem.

Zimić je sarajevskom "Dnevnom avazu" rekao da odlazi upravo zbog Vukoičića, a ne zbog kašnjenja plata (košarkaši Bosne navodno nisu plaćeni posljednjih šest mjeseci).

"Koliko mi je novac bitan, najbolje govori to što mi je plata kasnila šest mjeseci, a nikada nisam pritiskao klub. I sada sam pristao na obećanje da će me platiti za period koji sam proveo u timu iako sam imao pravo na zaradu do kraja sezone. Jasno je kao dan da odlazim zbog nesuglasica sa trenerom, koji je u posljednjih pola godine potpuno promijenio odnos prema meni. Doživio sam dosta neugodnih situacija, od prozivanja zbog moje plate, insinuacija da simuliram povrede...", rekao je Zimić.

Vukoičić je na to uzvratio da ne osjeća potrebu da se pravda zbog Zimića koji je, kako ističe, imao sasvim korektan status u klubu i zbog kojeg je Bosna odustala od produžetka saradnje sa najboljim igračem iz prošle sezone, takođe centrom Elvirom Ovčinom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC