• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Hemofarmu malo i "plus 18"!

Vrščani u drugom kolu Evrokupa izgubili od Trijumfa (83:82), iako su neprestano vodili od početka utakmice do sredine četvrte četvrtine.

 EK: Hemofarmu malo i "plus 18"! Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma bili su na dobrom putu da se iskupe za poraz od Valensije na svom parketu, ali nisu uspjeli.

Vrščani su u meču drugog kola B grupe Evrokupa, kao gosti, izgubili od ruskog Trijumfa rezultatom 83:82 (15:27, 25:19, 21:20, 22:16).

Srpski predstavnik odlično je počeo utakmicu. Hemofarm je već u sedmom minutu stekao dvocifrenu prednost (7:17), a pet minuta kasnije imao je maksimalnih 18 poena razlike - 15:33!

Međutim, Trijumf je serijom od 15:5 u završnici poluvremena uhvatio priključak, uprkos dosta lošem šutu za tri poena (4/15). Rezultat 40:46 svakako im je davao nadu u preokret pred svojim navijačima.

Izabranici Stevana Karadžića uzvratili su serijom od 9:2 poslije odmora (42:55), ali je njihovo vođstvo od tog trenutka počelo da se nepovratno topi. Raspoloženi Amerikanac Džerod Stivenson trudio se da trojkama odbije napade Rusa, ali nije mogao sam.

Domaćin iz Moskovske oblasti između 31. i 34. minuta je napravio seriju od 12:0 i prvi put na utakmici došao do prednosti - 73:69. Petominutni "post" Vrščana prekinuo je Stefan Marković, ali Hemofarm do kraja nije uspio ni da izjednači, a kamoli da ponovo povede.

"Farmaceuti" su u završnici pogađali kada je trebalo smanjiti na poen ili dva. Nažalost, nisu to činili kada su bili u poziciji da preokrenu.

Imali su šansu u poslednjem minutu da urade nešto više, međutim, Trijumfov junak bio je Pavel Sergejev. On je "ukrao" loptu Stivensonu, a onda i Miljanu Pavkoviću, pošto je Brajon Raš pri rezultatu 83:82 promašio oba slobodna bacanja.

Stivenson je sa 19 poena (šut za trojku 5/6) i pet skokova bio najkorisniji igrač Hemofarma. Raško Katić postigao je 17, ali samo dva u drugom poluvremenu, Goran Jagodnik 12, a Marković 11 poena.

Trijumf, koji je popravio skor na 2-0, predvodili su Raš sa 22 i Valerij Lihodej sa 17 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Vrščani će u sljedećem kolu ponovo na gostovanje, ovog puta francuskom Le Manu.

(MONDO, arhivska fotografija: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC