• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klivlend za titulu

Autor mondo.rs

Kavsi pobedili Toronto u Kanadi i izborili plasman u veliko finale NBA lige, posle 2007. i prošle godine. Hoće li biti treća sreća?

Klivlend je uspeo!

Srušio je Toronto pred domaćom publikom, prvi put ove sezone, ostvario trijumf rezultatom 113:87, rešio seriju ukupnim rezultatom 4:2, postao šampion Istočne konferencije i obezbedio borbu za šampionski prsten NBA lige.

Kavsi su tako drugu sezonu zaredom stigli do velikog finala, gde će ih čekati aktuelni šampioni Golden Stejt, što bi bila repriza prošlogodišnje borbe za trofej, ili Oklahoma. U tom duelu Oklahoma vodi rezultatom 3:2.

Na meču u Kanadi goste je predvodio najbolji - Lebron Džejms sa 33 poena, 11 skokova, šest asistencija i tri blokade, čime je izborio šesto finale zaredom u karijeri i priliku da Klivlendu donese titulu koju čekaju već decenijama.

lebron
Izvor: YouTube

Prethodno je taj grad slavio davne 1964. kada je ekipa Brauns osvojila trofej NFL lige.

"Ova grad žudi za trofejom, a mi imamo pravi tim i talenat", izjavio je posle plasmana u finale trener Kavsa Tajron Lu.

Kavsi su osvajali titulu na Istoku i 2007. kada su u finalu poraženi od San Antonija, kao i prošle godine kada je bolji bio Golden Stejt. Da li će ovo biti treća sreća?

"Naš grad i naši navijači to zaslužuju. Moramo da izađemo i dokažemo se", dodao je Lebron Džejms, koji je sa Majamijem osvajao trofej, ali ne i sa Klivlendom.

Kavs
Izvor: YouTube

Sjajnu podršku u gostima prva zvezda Klivlenda imao je u Kajriju Irvingu koji je ubacio 30 poena, i imao devet asistencija, dok je Kevin Lav meč okončao sa 20 pogodaka i 12 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani, u ekipi Toronta, koja je zabeležila najveći uspeh u istoriji kluba, , najbolji je bio Kajl Lauri sa 35 poena, dok je Demar Derozan ubacio 20 pogodaka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC