• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROČELENDŽ: Dva od dva za FMP

Košarkaši FMP Železnika pobijedili su u utorak turski Banvit sa 82:74, u drugom kolu Grupe F i tako ostvarili drugi trijumf u Evročelendž kupu.

 EVROČELENDŽ: Dva od dva za FMP Izvor: MONDO

Najefikasniji u FMP Železniku bili su Miroslav Raduljica sa 22 poena i deset skokova, dok je Nemanja Protić ubacio 17. Pobjedi su značajno doprinijeli i Mladen Jeremić sa 16 i Filip Čović sa 15 poena.

U turskom timu Lens Vilijams i Baris Ešćan postigli po 14 poena, Ibrahim Jildirim dodao je 11, a srpski košarkaš Goran Ćakić postigao je jedan poen uz jednu uhvaćenu loptu.

Banvit je dobro počeo utakmicu, zahvaljujući centru Vilijamsu poveo je sa 10:5, ali je FMP uspio da preokrene na 13:11, a kasnije i na 17:16 zahvaljujući prije svih Raduljici, koji je u tim trenucima postigao šest poena, ali i Mladenu Jeremiću.

Krajem prve i početkom druge četvrtine turska ekipa je napravila seriju od 10:0, od kojih osam poena Jildirima za 26:17. Raduljica je tada bio precizan i uz pomoć Protića "panteri" su smanjili na 34:37, ali je Banvit sa dve "trojke" Ešćana ipak otišao na odmor sa sedam poena prednosti (45:38).

U trećoj četvrtini FMP je napravio seriju od 11:2, a sve poene za tim iz beogradskog predgrađa postigao je Jeremić za novo vođstvo od 49:47. Železnik je tada igrao borbenije i "trojkom" Andreje Milutinovića poveo sa 56:51.

Protić je novom "trojkom" uvećao prednost FMP-a, da bi Čović sa dva poena uz ličnu grešku u sedmom minutu prelomio utakmicu (74:65). On je nastavio sa dobrom igrom i novim šutem za tri poena doneo Železnku najveću prednost na meču od 11 razlike (77:66).

Domaći košarkaši su do kraja utakmice rutinski sačuvali prednost.

Trener FMP Železnika Vlade Đurović ocijenio je da se njegova ekipa ovom pobjedom značajno približila plasmanu u drugu fazu Evročelendž kupa.

"Zadovoljan sam pobjedom, znali smo da je Banvit dobra ekipa. Ovim trijumfom smo završili 50 odsto posla, ostalo je da dobijemo još dve utakmice na svom terenu i bar jednu u gostima. Očekujem da će turska ekipa biti prva u grupi jer imaju najbolji tim, siguran budžet i sjajnu organizaciju", rekao je Đurović.

On je rekao i da je njegova ekipa u prvom poluvremenu slabije igrala u odbrani, ali da je u nastavku agresivnijom igrom uspjela da preokrene rezultat.

"Malo sam bio ljut u prvom poluvremenu na Milutinovića, koji je najbolji strijelac ekipe, ali sam shvatio da je mlad igrač i da od njega mnogo očekujem. Srećom, nadoknadili smo njegove poene, probudio se Jeremić, a Čović je odigrao izvanredno", rekao je on.

Đurović je rekao da FMP ima veoma mladu ekipu, ali da u tome ne želi da traži alibi za neuspjehe, prije svega u Jadranskoj ligi i da je "možda previše" za tako mlad tim da svaka tri dana igra utakmice.

Trener Banvita Orhun Ene rekao je da je nezadovoljan igrom svoje ekipe u odbrani i pohvalio mladi tim Železnika.

"Dobro smo igrali većim dijelom utakmice, ali smo na kraju griješili. Odbrana danas nije bila na visokom nivou, nismo uspjeli da zaustavimo mladi tim Železnika, prije svih Raduljicu, Jeremića i Čovića", rekao je on.

"Izuzetno cijenim FMP, imaju reprezentativce u svom sastavu. Zasluženo su pobijedili. I mi imamo mladu ekipu i nadam se da ćemo u narednim utakmicama odigrati bolje i ostvariti pobjede", dodao je.

U sljedećem kolu, 8. decembra, FMP će igrati na gostovanju protiv Rige, dok će Banvit dočekati Okapi.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC