• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Ajverson se vratio u Filadelfiju

Umjesto u najavljenu penziju, Alen Ajverson otišao u Filadelfiju i potpisao za klub u kojem je 1996 počeo vrlo uspješnu NBA karijeru.

 NBA: Ajverson se vratio u Filadelfiju Izvor: MONDO

Predsjednik Filadelfije Ed Stefanski potvrdio je u srijedu da je klub potpisao ugovor sa Ajversonom koji je stigao kao slobodni agent, ne preciziravši detalje ugovora.

“Poslije povrede Lu Vilijamsa zbog koje će odustvovati s terena najmanje osam sedmica, zaključili smo da je Alen najbolje rješenje na bekovskoj poziciji među slobodnim agentima”, izjavio je Stefanski za zvanični sajt Filadelfije.

Samo prije nekoliko dana Ajverson je saopštio da završava karijeru i da će se posvetiti svojoj porodici, ali se u međuvremenu predomislio i odlučio da se vrati u ekipu s kojom se nije baš rastao na najbolji mogući način prije tri godine.

Ajverson je tada u nekoliko navrata imao konflikt sa trenerom Džimom
O’Brajanom i upravom Filadelfije nakon čega je trejdovan u Denver u zamjenu za Andrea Milera, iako je u to vrijeme bio drugi strijelac lige, iza Karmela Entonija.

Poslije dve sezone u Denveru kao slobodan agent potpisao je za Detroit iz koga je u septembru ove godine prešao u Memfis ali ni tu nije skrasio.

Ajverson je za Memfis odigrao samo tri utakmice nakon čega se razišao sa “grizlijima” što je trebao biti kraj njegove 14-godišnje karijere.

Umjesto toga, Ajverson će u ponedjeljak protiv Denvera imati svoj drugi debi za ekipu Filadelfije, koja ga je 1996. godine izabrala kao prvog pika na draftu.

Ajverson je iste sezone proglašen za najboljeg novajliju u NBA ligi, nametnuvši se kao lider ekipe koju je pet godina kasnije odveo u finale, kada je bio proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige.

Četiri puta je bio najbolji strijelac, a deset puta je učestvovao u ol-star spektaklu.

Na 889 utakmica, koliko je odigrao u NBA ligi, učinak Ajversona je iznosio - 27 poena, 3,7 skokova i 6,2 asistencije po utakmici.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC