• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golden Stejt ili Klivlend, Kari ili Džejms? ANKETA

Autor mondo.rs

Ove noći počinje veliko NBA finale, koje je čekano od prošle godine. Ulog ponovo ne može biti veći. Šta mislite, ko će pobediti?

Da li titula ostaje u Kaliforniji ili se seli u Ohajo?

U noći između četvrtka i petka, u Orakl areni, najbolji NBA timovi zaigraće u "reprizi" prošlogodišnjeg finala, sa istim ulogom.

Golden Stejt Voriorsi i Klivlend Kavalirsi u tri časa po srednjoevropskom vremenu počeće seriju za titulu, koja je iščekivana od prošle godine.

Nagrada je velika, ulog ne može biti značajniji.

Stef Kari, Klej Tompson, Drejmond Grin i "ratnici" prošle godine su završili sezonu iz sna - pobedivši upravo Klivlend u finalu. Ove sezone igrali su još spektakularnije, nadmašili učinak Džordanovog Čikaga, vratili se "iz mrtvih" protiv Oklahome i puni samopouzdanja ušli u mečeve za najvredniji košarkaški pehar.

Sa druge strane stoje Lebron Džejms i Kavsi, koji su nakon ubedljivog januarskog poraza od Golden Stejta smenili prethodnog trenera Dejvida Blata i postavili Tajrona Lua, uprkos dotadašnjem skoru 30-11 i činjenici da je ekipa u tom trenutku bila prva na Istoku.

I tako radikalan potez konkretno je svima stavio do znanja za šta se Klivlend sprema ove godine i koji rival mu je u mislima od leta 2015.

Prošle godine, "The King" ostao je praktično sam u borbi protiv Voriorsa, pa je i bez pomoći povređenih Kajrija Irvinga i Kevina Lava "vukao" ekipu ka dve pobede. Metju Delavedova odlazio je između utakmica u bolnicu da bi primao infuzije, Džej-Ar Smit igrao je sve lošije dok je serija odmicala i titula je, posledično, otišla u vitrine boljeg i spremnijeg tima, gde je i sada.

Ovog juna, u najjačem sastavu, Klivlend se namerio na trofej koji Lebron Džejms nije doneo u rodni kraj iz dva pokušaja (2007, pa 2015). Od večeras, on će zaigrati u svom šestom uzastopnom finalu i pokušaće da osvoji treću titulu (ili da izbegne peti poraz).

Naspram sebe, Džejms će imati aktuelne šampione, predvođene dvostrukim uzastopnim najboljim igračem lige, čije koleno i dalje brine navijače.

Lebron i Kari vodiće i svoju ličnu borbu, u kojoj je na talonu "kraljevska" kruna. Jutro pred meč, obojica su spuštala tenziju i ponavljala da je u pitanju samo košarka i ništa više od toga.

"STEF I LEBRON? TO RIVALSTVO NE POSTOJI"



Džejms je rekao da ne oseća povećanu tenziju.

"Zaista me ne dotiču te priče o pritisku. Mislim da sam premašio očekivanja od svoje karijere. Ja sam statistička kolona koja je trebala da ide u suprotnom smeru. Odrastao sam u unutrašnjosti (Akronu), imao jednog roditelja. Bili smo samo majka i ja. Zato, sve što sam uradio bio je uspeh..."

"... Stoga, zasad se sve vrti samo oko košarke. Jednostavno, samo izađem na teren, igram, zabavljam se i uživam. Iskren sam prema igri, prema saigračima i živim sa rezultatom. Tako da me sve to zaista ne dotiče".

Govorio je i o svom rivalstvu sa Karijem.

"Vi (mediji) pravite rivalstva. Mislim, zaista verujem da je to odlično za sport. To je odlično za sve sportove. Ali, ne mislim da smo Stef i ja... Kada govorite o rivalstvu, onda govorite o Severnoj Karolini i Djuku, govorite o Ohaju i Mičigenu. Teško je reći 'Lebron i Stef'. Možda bi se i to naše moglo nazvati rivalstvom, ali na manjem nivou ili koristeći neku drugu reč"

"NE IGRAM ZA KRUNU, VEĆ ZA PRSTENJE"



O istoj temi govorio je i MVP, objasnivši da ga veoma nervira ta "trka za prvo lice NBA lige".

"Iskreno mi smeta. Ne igram zbog toga, ni zbog bilo čega sličnog, niti da preuzmem Lebronov tron ili bilo šta drugo. Znate, samo pokušavam da osvajam (šampionsko) prstenje. Samo o tome se radi i zato je to mesto na kojem prestajem da govorim o sličnim temama", iskreno je počeo Kari.

On je posebno istakao da ne želi da učestvuje u trci ko je individualno (naj)bolji.

"Uopšte nisam u tome i nemam želju da sortiram ili da se raspravljam ko je šta. Na kraju dana, sve se svodi na pobeđivanje, na činjenicu da smo osvojili titulu prošle godine i da smo bili poslednji tim koji se radovao. Očigledno je da mi je to najvažnije", podvukao je lider branioca titule.

Hteli oni to ili ne, predstojeća serija posmatraće se i kroz prizmu njihove borbe. Nema dileme, biće to spektakularni mečevi. Šta mislite, ko će pobediti?

Anketa

Ko će biti šampion NBA lige?

  • Golden Stejt

    50% (12)

  • Klivlend

    50% (12)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC