• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecman za MONDO: Konačno kao jedan

"Trebalo je vremena da se uklopimo", kaže veteran crno-bijelih. "U dobru se ne ponesi, u zlu se ne posrami", opominje Duško Vujošević.

 Kecman za MONDO: Konačno kao jedan Izvor: MONDO

U sportu jedna utakmica može mnogo da promijeni.

Prije samo osam dana, navijači Partizana su sa pesimizmom iščekivali meč sa Olimpijakosom i uglavnom bili lišeni iluzija o plasmanu u Top 16.

Ali, kada su te večeri pokazali sebi da mogu, crno-bijeli su se pretvorili u onaj "parni valjak" iz više decenija stare klupske himne.

Evroligaš Olimpija pobijeđena je u okviru NLB lige (bez Marića), zatim je Unikaha (prethodno sa skorom 5-0) usred Malage ostala bez promila šanse za uspjeh. Porazi od Crvene zvezde i Zagreba sada izgledaju kao da su iz davno prošlog vremena, a "stari" su dve sedmice.

"Ponavljali smo da nam je ekipa mlada i sa dosta novih igrača. Sigurno da je trebalo vremena da se to sve uklopi i da konačno počnemo da razmišljamo kao jedan. Na neki način se upoznajemo kroz treninge i utakmice, tako da vjerujem da ćemo vremenom igrati sve bolje", rekao je za MONDO Dušan Kecman, jedan od junaka trijumfa nad Unikahom (72:64).

"Nadam se da je ovo period dobrih rezultata Partizana i da ćemo uspostaviti kontinuitet, mada ne želimo puno da obećavamo, niti da pravimo dugoročne planove", dodao je veteran crno-bijelih.

Kecman je istakao da je u Malagi prikazana "pametna i zrela igra", podsjetivši da je domaćin nastupio bez nekoliko ključnih igrača.

"Nismo ponovili neke greške iz prve utakmice sa Unikahom, koje su nas koštale pobjede. Nismo imali oscilacije u igri, svih 40 minuta smo imali prednost i kontrolisali ritam igre, na kraju je to rezultiralo pobjedom".

"Imali smo 20 ofanzivnih skokova, što je jako bitan element, koji stvara sigurnost kod igrača i daje mogućnost za postizanje lakih poena".

Partizan poslije šest odigranih kola ima polovičan učinak (3-3), ali i jednu veliku prednost. Sa direktnim konkurentima, Efesom i Lijetuvos Ritasom, igraće pred 7.000 svojih navijača.

"Da, Efes dolazi u Pionir u sljedećem kolu, ekipa koja s obzirom na ulaganja i sastav opravdano pretenduje na Top 16. Oni sigurno imaju svoju računicu, a mi ćemo pokušati da održimo ili čak popravimo sadašnji nivo igre. Dočekaćemo ih spremni i motivisani, ali otom-potom", završio je Kecman.

Vujošević: Očekujem novi napredak

Da ekipa poslije uzastopnih pobjeda nad liderima B grupe ne uđe u euforično raspoloženje, u Partizanu je zadužen zna se ko.

Duško Vujošević je izjavu za MONDO na aerodromu "Nikola Tesla" počeo starom narodnom izrekom.

"Što kažu, u dobru se ne ponesi, u zlu se ne posrami. Idemo nekim svojim putem... Ja sam vjerovao u kvalitet ove ekipe i u mogućnost da se ona uigra, naravno uz naporan rad. To daje svoje rezultate, a očekujem da u predstojećim utakmicama pokažemo novi napredak", rekao je Vujošević.

"Već sam to pričao, kada su neki proglašavali krizu u Partizanu - ova ekipa apsolutno ima svoj kapacitet i kvalitet i to će demonstrirati".

Odbrana je ponovo glavno oružje crno-bijelih. U srijedu se svih 40 minuta činilo da Partizan ne može da postigne malo poena, koliko malo može da primi.

"Da, polako se dižemo na nivo iz prethodne dve sezone", škrt je Vujošević na komplimentima.

Misli iskusnog stručnjaka ne sežu do narednog četvrtka (10. decembra) i meča sa Efesom...

"Sljedeću utakmicu igramo sa Radničkim u Kragujevcu. Uvijek je najvažnija prva koja dolazi i razmišljaćemo na taj način".

Aito Garsija Reneses postao je Vaša redovna "mušterija". Od posljednjih šest utakmica u kojima je protiv Partizana vodio Unikahu i Huventud, dobili ste ga u pet. Da li popričate sa njim poslije mečeva?

"Koliko meni dozvoljava poznavanje španskog jezika... O Aitu mislim sve najbolje. Radi se o velikom treneru, koji u kontinuitetu postiže fantastične rezultate".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC