• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Efes se ne predaje, Ertel "ubio" Fener!

Autor mondo.rs

Finalna serija turskog plej-ofa biće nastavljena u ponedeljak, kada će Fenerbahče imati drugu meč loptu pred svojim navijačima.

 Efes se ne predaje, Ertel "ubio" Fener! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Anadolu Efes se ne predaje!

Tačnije, Tomas Ertel se ne predaje.

Francuski plejmejker sasuo je 24 poena, uz pet trojki iz sedam pokušaja, u obruč Fenerbahčea i predvodio tim do pobede u petoj utakmici finala turskog prvenstva posle koje je Efes smanjio prednost gradskog rivala na jednu pobedu – 2:3!

Ove subote predveče, u "Abdi Ipekči" dvorani: Anadolu Efes – Fenerbahče 80:72 (6:20, 29:17, 22:15, 28:20).

Šesta, možda i poslednja utakmica finala, biće odigrana u ponedeljak uveče u "Ulker sport areni", gde će Fenerbahče našeg trenera Željka Obradovića pokušati i treći put da porazi Efes pred svojim navijačima i osvoji sedmu titulu prvaka Turske, a rivala zadrži na 13.

Fener je napravio brejk na startu serije, poveo 0:1 i potom dobio oba meča na svom parketu, što je ekipu trenera Ahmeta Čakija sateralo uza zid, no oni su uspeli da ostvare prvu od tri neophodne pobede u nizu zahvaljujući Ertelu, koji je pored 24 poena imao i pet skokova i šest asistencija.

Pratio ga je Džejson Grendžer sa 17 poena, pet skokova i šest asistencija, a značajnu ulogu imao je i Brajat Danston sa 11 poena, koliko je ubacio i Dario Šarić.

Na drugoj strani naš reprezentativac Bogdan Bogdanović imao je loše šutersko veče i za 20 minuta u igri ubacio je šest poena uz šut za tri 1/6. Bogdanović je zabeležio i tri asistencije, a njegov klupski i reprezentativni kolega Nikola Kalinić bio je nepogrešiv u šutu za dva poena, 4/4, za 11 poena, pet skokova i dve asistencije.

Jan Veseli ubacio je 12 poena i sakupio 15 skokova, dok je Luiđi Datome bio najefikasniji kod žuto-plavih sa 19 poena i pet skokova, ali to nije bilo dovoljno za osmu pobedu Fenera nad Efesom od 1. januara 2016, računajući i mečeve u Evroligi.

Efes je poveo 6:2, a Fener završio prvu četvrtinu neverovatnom serijom od 0:18, posle koje su se domaći dugo oporavljali i tek pred kraj poluvremena speli da smanje na 30:34 zahvaljujući seriji od 12:0.

U naletima se igralo i na početku treće četvrtine, koju je Fener otvorio trojkom za 30:40, međutim brzo je bilo 50:50, posle čega je počela klackalica u "Ipekčiju". Nova serija Efesa, tj. Ertela, donela je plavo-belima presudnu prednost – 61:61, pa 72:64, od čega se gosti nisu oporavili.

Efes i Fener završili su ligaški deo sezone skorom 24-6, ali je Efes zauzeo prvu poziciju pred plejhf zbog bolje koš razlike. Ova dva tima zakazala su finale pobedama od 3:0 nad Darušafakom odnosno 3:1 nad Galatasarajem.

Taj poraz od Galate, uz ova dva od Efesa i onaj jedan u finalu Evrolige od CSKA iz Moskve, posle produžetaka, jedini su neuspesi Obradovićevog tima u poslednje 22 utakmice.

Titulu prvaka branila je Karšijaka.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC