• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Feliks u trileru ukrotio "pantere"

Košarkaši Bosne u dramatičnoj završnici pobijedili su FMP sa 68:66 (17:18, 20:20, 13:12, 18:16) i prekinuli crnu seriju u 11. kolu NLB lige!

 NLB: Feliks u trileru ukrotio "pantere" Izvor: MONDO

"Studenti" su na debiju novog trenera Gorana Šehovca, dosadašnjeg pomoćnika Vlade Vukoičića, upisali tek drugi trijumf u regionalnom takmičenju i to u derbiju začelja nad FMP Železnikom.

U triler završnici sa linije slobodnih bacanja, bolje su se snašli domaći košarkaši i prvenstveno zahvaljujući Feliksu Kojadinoviću, koji je pored osam asistencija postigao pobjedonosne poene sa penala i to u posljednjoj sekundi, ovjerio pobjedu.

Bespotrebnu ličnu grešku u tim trenucima napravio je mladi Andrej Milutinović, što je prelomilo susret.

Za razliku od debakla u Zadru u prošlom kolu, u sarajevski tim su se poslije povreda vratili kapiten Suad Šehović i Seid Hajrić, te Mirza Sarajlija, što je u mnogome popravilo igru nekadašnjeg evropskog prvaka.

Poslije neizvjesnog prvog poluvremena, Sarajlije su posustale u trećoj dionici što su iskoristili igrači Vlade Đurovića i odličnom serijom od nekoliko vezanih poena stigli do osjetnije prednosti od plus osam (49:41).

Međutim, u finišu trećeg kvartala, Bosna je uspjela da se vrati dalekometnom paljbom, posebno Amerikanca Donalda Kouplenda, i da u posljednjih deset minuta uđe potpuno izjednačena sa gostima iz beogadskog predgrađa (50:50).

Rezultatska "klackalica" važila je do samog kraja. Oba tima su se smjenjivala u vođstvu od par poena razlike, da bi se u posljednjih 60 sekundi ušlo sa egalom -62:62.

Centar gostiju Miroslav Raduljica je u pokušaju da asistira poslao loptu u aut, pa je Bosni ostao pretposljednji napad, koji je sjajnim polaganjem postigao Hajrić za plus dva 13 sekundi do kraja.

Uslijedila je već opisana penal završnica koja je više sretno nego spretno pripala Sarajlijama.

Pored Kojadinovića, bolji od ostalih bili su Hajrić sa 11 poena i 12 skokova, dok je Goran Bajić ubacio 13 poena. Solidan učinak imali su Kouplend sa 11, te Božo Đurasović sa dva koša manje.

U taboru FMP-a najefikasniji bili su Mladen Jeremić sa 21 poenom, Nemanja Protić je ubacio 15, a Miroslav Raduljica 10 koševa.

Ovo je "panterima" sedmi poraz, treći uzastopno, i uz skromna tri trijumfa, ali i mečom manje sa Radničkim, nalaze se na pretposlednjem mjestu na tabeli.

REZULTATI I PAROVI 11. KOLA:

Bosna - FMP 68:66

subota:

Budućnost - Zadar
Zvezda - Hemofarm
Zagreb - Helios
Radnički - Partizan
Cedevita - Široki

nedelja:

Olimpija - Cibona

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC