• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oproštaj Zagorca: Idemo dalje!

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije nakon pobede u poslednjem meču sezone potvrdio da napušta redove Mega Leksa.

 Rade Zagorac napušta Mega Leks Izvor: MN PRESS

Rade Zagorac i Mega Leks na idealan način su završili sezonu 2015/16.

Pobedom nad FMP Železnikom (81:73), Mega je rešila u svoju korist plej-of seriju za treće mesto u domaćem prvenstvu i obezbedila još jedno učešće u regionalnoj ABA ligi.

Kao i svakog leta, većina najboljih igrača tog tima će krenuti za novim izazovima, a njihova mesta zauzeće nove nade beogradskog kluba sa sedištem u Sremskoj Mitrovici.

Zagorac (20 godina, 205 cm) svakako spada u prvu grupu, a pobedu u "majstorici" nad FMP-om iskoristio je kao povod da se putem društvenih mreža oprosti od Mege, u koju je 2011. prešao iz KK Zemun.

"Putovanje pet prelepih godina se polako približilo kraju, tužan ali i srećan što Mega Leks ostaje na pravom putu. Idemo dalje!", poručio je sada već bivši kapiten tima u roze majicama.



Zagorac se okreće prvim pripremama sa seniorskom reprezentacijom Srbije, kao i NBA draftu, zakazanom za 23. jun, a u zavisnosti od toga sa koje pozicije bude izabran - eksperti ne dovode u pitanje da će "proći" - pašće odluka o narednom koraku u njegovoj karijeri.

Spekuliše se da bi u slučaju da ostane u Evropi, najveće šanse da ga angažuje imala Crvena zvezda, kao jedini klub sa prostora ex-YU, koji će u sezoni 2016/17 igrati Evroligu. Tu je i Partizan, koji bi eventualnim dovođenjem jednog od najboljih mladih srpskih igrača podcrtao rešenost da se vrati na stare staze.

No, sačekajmo...

Osvajač zlatne medalje na U-20 Evropskom prvenstvu prošlog leta, ove sezone je posle tromesečne pauze zbog preloma šake predvodio ekipu do finala ABA lige i trijumfa u Kupu Koraća. Na 13 mečeva ABA lige u proseku je beležio 13,1 poena, 5,9 skokova, 2,4 asistencije i 1,7 ukradenih lopti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC