• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić o 33 sata odmora: Dođeš, pa se naježiš...

Autor mondo.rs

"Dobiješ šansu da se boriš za zemlju u kojoj si odrastao, za ljude koje voliš, koje poznaješ... Ogromna je to čast", kaže krilo Fenerbahčea.

 Nikola Kalinić iz kluba odmah u dres reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nikola Kalinić, Bogdan Bogdanović, Rade Zagorac i Milan Mačvan imali su najkraći odmor među reprezentativcima Srbije koji su se u sredu okupili u poznatom beogradskom hotelu.

Kvartet "orlova" odigrao je poslednji meč sezone pre manje od 48 sati, ali niko od njih ne želi da to bude izgovor uoči priprema za kvalifikacioni turnir za Rio. Naprotiv!

Upitan za samo dan predaha između obaveza u klubu i reprezentaciji, krilni igrač Fenerbahčea naveo je šta mu sve znači reprezentacija i zašto joj se uvek rado odaziva.

"Solidan je to bio odmor. Veseo. Malo smo proslavili u Turskoj i malo smo se zasluženo opustili posle sezone koja je sa prijateljskim utakmicama trajala kao NBA sezona. Ipak, šta da se radi, krećemo ispočetka", zastao je Kalinić.

U dahu je nastavio...

"Zaista, kao da tek sada shvatam šta znači reprezentacija. Kao da sada još bolje vidim kakva je ta čast, ta euforija, taj osećaj da naježiš kada samo pričaš o tome. Dobiješ šansu da se boriš za zemlju u kojoj si odrastao, za ljude koje voliš, koje poznaješ... To je poseban osećaj i zaista svi ovo jedva čekamo"

U osvrtu na prethodnu sezonu, Kalinić ne može da izbriše poslednje trenutke finala Evrolige i poraz od CSKA. Odlučujući koš kapitena "armejaca" Viktora Hrijape često mu se vraća pred oči.

"Ostao je gorak utisak zbog toga. I dan danas pričamo i razmišljamo o Hrijapi kada god se sretnemo, klonemo, ali to je sport. Sezona je bila, mogu da kažem, vrlo dobra. Igrali smo tri takmičenja, stigli smo do tri finala, jedno smo izgubili na jednu loptu, zadovoljni su u klubu i nadam se da ćemo sledeće sezone osvojiti i tu Evroligu, ako bude sreće i pameti. Imamo motivaciju, mladi smo, željni smo uspeha".

Tokom sezone, neretko je bio i samokritičan prema svojim igrama. Dok je godina odmicala, dobijao je sve veću priliku Željka Obradovića i koristio je, postavši sve značajniji "šraf" u igri šampiona Turske.

"Kao što sam i mislio - tako je i bilo. Sve više smo se poznavali. Željko je verovatno sticao sve veće poverenje u ceo tim, pa i u mene, a mi smo njegove zamisli sve bolje sprovodili u delo. Na kraju je bio solidan kraj sezone. Samo taj kraj Evrolige... Ali, i to je motivacija za sledeću sezonu", podvukao je Kalinić pre odlaska na timski ručak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC