• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan opet među "orlovima": Bez alibija

Autor mondo.rs

Iskusni krilni centar imaće važnu ulogu u reprezentaciji u predstojećem periodu.

 Milan Mačvan ponovo u reprezentaciji Srbije Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Poznato lice ponovo na okupljanju reprezentacije.

Milan Mačvan, košarkaš Armanija, vratio se iz Italije manje od 48 sati nakon što je osvojio titulu, da bi se priključio "orlovima" na početku priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Iskusni internacionalac, koji je sa reprezentacijom osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ponovo je među starim drugovima, u opremi sa državnim grbom.

Prvi put je u starom taboru od 2011. godine.

"Osećaj je super, to je san svakog igrača. Drago mi je da sam ponovo sa ekipom. Većinu momaka poznajem, znam sve trenere i fizioterapeute, tako da se osećam zaista prijatno", rekao je Mačvan novinarima na okupljanju.

Iako je nedavno završio poslednju takmičarsku obavezu u Seriji A, ističe da je spreman da odmah "zapne", bez traženja izgovora u umoru.

"Nisam jedini u takvoj situaciji. Ne treba tražiti izgovore. Imamo jasan cilj. Mnogi su uradili sve što su mogli da nam olakšaju taj put, ako uspemo da odemo na Olimpijske igre. Ne treba tražiti alibije", dodao je krilni centar.

Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić i Milan Mačvan dobili su još nekoliko dana za odmor, a ostatku ekipe priključiće se u punom radu sledeće nedelje.

S obzirom na to da je Nemanja Bjelica trenutno u SAD, na oporavku od povrede, izvesno je da će Mačvan biti važno rešenje na poziciji krilnog centra, koja mu je i osnovna.

Na to mesto mogao bi da "uskače" i Nikola Jokić, kome mesto "četvorke" nije bilo strano ni u Mega Leksu, ni u Denveru.

"Nadam se da će Bjelica biti spreman. Pratio sam, iako nisam bio tu, znam koliko Bjelica znači za ovaj tim. To je igrač koji ima veliki kvalitet, jedan je od lidera ekipe i voleo bih da i on bude tu. Ako ne, nadam se da ćemo se dobro dopuniti na poziciji krilnog centra", dodao je Mačvan.

Njih dvojica, Mačvan i Bjelica, zajedno su nastupali u dresu Srbije i 2009, u godini velikog uspeha "orlova" na Eurobasketu - plasmana u finale.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC