• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda neće u promenjenu ABA ligu

Autor mondo.rs

"Nama ne treba takav kalendar, da prvo igramo domaću, pa regionalnu ligu...", poručuje predsednik crveno-belih Nebojša Čović.

 KK Crvena zvezda protiv promjena u ABA ligi Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Sa ovonedeljnog skupa košarkaških saveza iz regiona poslata je poruka o ideji značajne reforme ABA lige. Konkretno, stvoren je predlog da se sledeće sezone prvo igraju domaća prvenstva, a potom regionalna liga, po skraćenom i "ubrzanom" principu.

Komentarišući taj skup i taj predlog, predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović rekao je u nedelju da klub na šampion Srbije sigurno neće biti deo takve lige.

"Hrvatski i slovenački savezi imaju interesantne predloge. Aba liga sa 12 klubova, sa dve grupe... Aba liga bi se onda igrala od 12. aprila u dve grupe sa po šest... To Crvena zvezda neće igrati, niti to podržava. Prema tome, da bi postojala ABA liga, košarkaški savezi Hrvatske i Slovenije moraju da povuku svoje predloge. To pod jedan, a pod dva da više ne obmanjuju javnost da je ABA liga nepriznata od FIBA", izjavio je prvi čovek crveno-belih.

On je pozvao predstavnike navedenih saveza da dostave dopis FIBA o nepriznavanju ABA lige.

"Molio bih da nam dostave i potpise nadležnih, da bismo mogli da aktiviramo presudu suda iz Minhena, na osnovu koje bi odgovorni morali da plate 250.000 evra i da idu šest meseci u zatvor. Klubovi su, podsećam, dobili pravo da odlučuju i da svojim odlukama određuju gde će igrati"

Čović je rekao da Košarkaški savez Srbije nije podržao predloge iz Hrvatske i Slovenije, a da je protiv toga i rukovodstvo Košarkaške lige Srbije.

"Nama ne treba takva liga, da igramo prvo domaću, pa regionalnu. Zvezda to sigurno neće igrati... Nemamo ništa protiv FIBA,  ali ta bahatost... Pominjao sam i znamenita imena sa ovih prostora za koja ćemo tražiti odgovornost, da ih ne pominjemo", dodao je predsednik Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC