• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo: Krle i ja nismo pričali u Poljskoj

Autor mondo.rs

Kapiten "orlova" otkrio veoma zanimljiv detalj iz tabora reprezentacije sa Eurobasketa 2009.

 Krstić i Teodosić nisu pričali tokom EP 2009 Izvor: MN PRESS

Nenad Krstić i Miloš Teodosić u Poljskoj, 2009.
Izvor: MN PRESS


Reprezentacija Srbije vratila se na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj na veliku scenu, posle nekoliko godina posrtanja i bolnih poraza.

Ekipa Dušana Ivkovića iznenadila je tog leta ceo kontinent plasmanom u finale, eliminisavši u četvrtfinalu aktuelne šampione Ruse, a potom u dramatičnom polufinalu i Sloveniju.

"Eksplozija" generacije čiji su nosioci vodili "orlove" i na sledećim takmičenjima stvorila je u tada jezgro ekipe koja je blistala i u Turskoj naredne godine, a 2014, uz izmene, stigla i do titule vicešampiona sveta.

"Kičmu" tog sastava činili su lideri i kumovi - aktuelni kapiten Miloš Teodosić i njegov prethodnik, Nenad Krstić.

Međutim, iako su na terenu funkcionisali sjajno, Teo je u intervjuu za portal Vice otkrio da u Poljskoj 2009. njih dvojica uopšte nisu razgovarali, zbog jedne svađe na treningu!

Upitan da istakne najbolje igrače uz koje je igrao, Teodosić se na prvom mestu setio svog dugogodišnjeg kapitena, sa kojim je igrao i u moskovskom CSKA. Tako je i otkrio veoma zanimljiv detalj.

"Pre svih ja moram da istaknem Krleta (Nenad Krstić, prim. aut.). To je neko sa kime sam ja stvarno obožavao da igram, jedan od retkih saigrača sa kojim uopšte nisam morao da gledam gde je, ja bih napamet znao da je on tu. Mogli smo da igramo zajedno zatvorenih očiju".

"Zanimljivo je pomenuti da smo nas dvojica možda i najbolje sarađivali u reprezentaciji u periodu kada nismo razgovarali jedan sa drugim. Posvađali smo se nešto na treningu, i to je bogami trajalo barem godinu dana, tako. Znači, Poljska 2009, mi uopšte ne pričamo. Nas dvojica smo igrali tada stvarno sjajno, posle nekog poena, odlaska na tajm-aut, baciš ruku jer moraš da baciš ruku, ali ne progovaramo", otkrio je Teo.

Svađa je trajala sve to Istanbula 2010, kada su ratne sekire konačno zakopane.

"Pomirili smo se sledećeg leta tokom Svetskog prvenstva u Turskoj. Duda nas je stavio u istu sobu, i sad tako, jednog dana, sedimo mi tu, niko se nikom ne obraća, ja ustajem do frižidera, pitam ga, hoćeš koka kolu? On kaže, neću. Posle pet minuta, jedan drugar me zove da odemo do grada, ja ga pitam, hoćeš do grada? On kaže, hoću. I eto, odemo do grada, i otad je sve normalno. Izmirismo smo se, i evo, sad smo i kumovi", dodao je Teodosić.

Kompletan, jako zanimljiv intervju kapitena srpske reprezentacije pročitajte na portalu vice.com.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC