• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se prijavio za Evrokup

Autor mondo.rs

Vicešampion Srbije poslao u Barselonu sve potrebne papire i potvrdio rešenost da se vrati na evropsku scenu.

 KK Partizan se prijevio za Evrokup Izvor: MN PRESS

Tačno godinu dana nakon odluke Upravnog odbora KK Partizan da ekipa zbog finansijskih problema odustane od nastupa u Evrokupu, iz kancelarije u Humskoj 1 u Barselonu je "otišla" zvanična prijava crno-belih za drugo po rejtingu evropsko klupsko takmičenje.

Partizan je time potvrdio ranije iskazanu nameru da se vrati u Evropu, sa krajnjim ciljem da u dogledno vreme opet postane učesnik Evrolige.

Žreb Evrokupa, koji će naredne sezone brojati 24 kluba, zakazan je za 7. jul.

Evrokup 2016/17 će se sastojati od prve grupne i Top 16 faze, nakon čega će se četvrtfinale, polufinale i finale igrati kao plej-of serije, u dve dobijene utakmice. Kao i do sada, šampion će steći pravo nastupa u Evroligi.

Podsetimo da je FIBA u sklopu sukoba sa kompanijom ECA zahtevala od nacionalnih saveza da suspenduju sve klubove koji se prijave za Evrokup, ali je Regionalni sud u Minhenu takvu nameru proglasio protivzakonitom.

FIBA Evropa je, međutim, poručila da je odluka tog nemačkog suda samo preliminarna i da ju je doneo samo jedan sudija, pre nego što je FIBA bila u prilici da iznese svoje argumente. Konačna odluka u tom smislu se tek očekuje.

Partizan je, kao petoplasirani tim ABA lige, zauzeo mesto u Evrokupu koje je na terenu zaslužio Mega Leks.

Na osnovu plasmana u regionalnom takmičenju, u žrebu će se naći još Cedevita i Budućnost, dok je Olimpija dobila "vajld kard", iako se kroz prvenstvo Slovenije nije plasirala za ABA ligu 2016/17, pa ostaje da se vidi da li će i kako biti rešen taj problem.

Prema nezvaničnim informacijama, Ljubljančani pokušavaju da "proguraju" još jedno proširenje lige na 14 klubova, kao i prošle godine, kada su takođe ostvarili neadekvatan rezultat u domaćem prvenstvu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC