• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Crno-bijeli kraljevi drame

Partizan je ostvario četvrtu pobjedu u Grupi B Evrolige. U Pioniru je pao i Efes - 93:92 (19:20, 27:28, 25:24, 22:20). Marić sa indeksom 49!

 EL: Crno-bijeli kraljevi drame Izvor: MONDO

Još jedna drama u Pioniru... Još jedan evroligaški trijumf Partizana. Četvrti u sedam utakmica u Grupi B, treći uzastopni. Pobjeda šampiona Srbije protiv Efesa dobija na težini, jer je izvojevana u infarkt završnici protiv direktnog rivala za plasman u TOP 16 fazu - 93:92 (19:20, 27:28, 25:24, 22:20).

Sada su crno-bijeli baš blizu četvrtog uzastopnog plasmana među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta.
Aleksandar Marić će skoro sigurno biti MVP 7. kola Evrolige. Imao je indeks uspješnosti 49! Ubacio je 34 poena i imao 16 skokova.

Međutim, crno-bijeli heroj je Dušan Kecman - pogodio je ključni šut na 2,8 sekundi prije kraja, za konačnih 93:92. Prethodno i važnu trojku.

Da će finiš biti u hičkokovskom stilu moglo se zaključiti mnogo ranije.

Najveće prednosti koje su ekipe imale bile su pet poena u korist Partizana (sredinom prve i posljednje četvrtine) i šest poena u korist Efesa (krajem prvog poluvremena).

U posljednja dva minuta ušlo se rezultatom 85:85. I onda se igralo "koš za koš". Rakočević je pogodio trojku, Kecman je odmah vratio. Peker je zatim dao zicer, a onda na drugoj strani i Marić. Isti igrači su bili u glavnim ulogama i u narednim napadima, po jednom su bili precizni sa linije slobodnih bacanja - 91:91.

Efes je imao loptu 15 sekundi prije kraja, a sedam sekundi kasnije fauliran je Tornton - i on je imao polovičan učinak sa penala, ubilježio je prvi poen na utakmici.

Crno-bijelima je preostalo 8.9 sekundi da organizuju svoj posljednji napad... Kecman se "digao " sa distance i - lopta je prošla kroz obruč - 93:92.

Sada su gosti na raspolaganju imali 2,8 sekundi, koje nisu iskoristili, Nahbar je promašio šut sa više od osam metara i Pionir je eksplodirao!

Utakmicu su odlikovale slabe odbrane i odlični šuteri, naročito u prvom poluvremenu. Na crno-bijelom tasu prevagnuli su skokovi - čak 20 ofanzivnih (naspram četiri Efesa), odnosno 21 skok više od rivala!

Na poluvremenu, Marić je već imao na kontu 14 poena i devet skokova, odnosno indeks uspješnosti 26 (kao svi ostali igrači Partizana zajedno). Njegov imenjak Rašić je u tom periodu postigao sve svoje poene - osam (2/3 za tri).

Najveći problem crno-bijelima zadavali su Čarls Smit sa 13 poena (šut za tri 4/6) i Igor Rakočević sa 10.

Košarkaši Partizana su već tada imali 18 uhvaćenih lopti, a gosti samo pet! Ipak, crno-bijeli to nisu materijalizovali, jer su igrači Efesa fantastično šutirali - 8/10 sa linije penala, 11/16 za dva poena, a 6/11 za tri.

Zato su za 20 minuta ubacili 48 poena, odnosno 92 ukupno, iako za Partizan nije karaktersitično da primi tako mnogo koševa.

Lester Mekejleb je utakmicu završio sa 17 poena, Kecman sa 12...

Na drugoj strani, goste je u drugom poluvremenu predvodio Igor Rakočević, dao je ukupno 24 poena, Smit 18, Kaja Peker 17, Bostjan Nahbar 14...
Sada je Partizan korak ispred Efesa, ima skor 4-3, koliko i Lijetuvos, koji će gostovati u Beogradu na Badnji dan 2010. Crno-bijeli su, doduše, gori u međusobnom duelu sa turskim timom, jer su u Istanbulu izgubili 67:77.

Međutim, već u 8. kolu imaju priliku da uvećaju bodovni konto, jer gostuju Orleanu.


A trener Partizana Duško Vujošević odmah poslije meča, poslije još nesređenih utisaka, čestitao je igračima na "živcima i kvalitetu" kojima su dobili velikog protivnika.

"Srećan sam, ovo je vrlo važna pobjeda", rekao je Vujošević i nastavio: "Imam utisak da smo pravili određene greške u prvom poluvremenu, dozvolili smo da se Smit raspuca, stekne samopouzdanje. Ipak, kontakt nam nije bio dozvoljen i nismo imali prednost domaćeg terena, osim, naravno, ove fenomenalne publike".

FOTO GALERIJU SA MEČA U PIONIRU POGLEDAJTE OVDJE

PARTIZAN: Roberts 6, Sinovec, Mekejleb 17, Kecman 12, Milošević, Rašić 8, Mitrović, Božić 6, Marić 34 (16sk), Veseli 6, Đekić 3, Vraneš 2.

EFES: Kasun 5, Smit 18, Rakočević 24, Šamper, Tundžeri, Tornton 1, Peker 17, Nahbar 14, Kuko, Santjago 6, Guler, Arslan 7.

GRUPA B, 7. kolo

Srijeda:

Lijetuvos - Orlean 77:72

Četvrtak:

Partizan - Efes 93:92

Olimpijakos - Unikaha 89:68

TABELA: Olimpijakos 5-2, Unikaha 5-2, Partizan 4-3, Lijetuvos 4-3, Efes 3-4, Orlean 0-7.

(MONDO, foto Tanjug, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC