• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Rakočević: Od srca čestitam Partizanu

"Od srca čestitam Partizanu. Potpuno nas je zasluženo pobijedio", pružio je ruku crno-bijelima jedan od najboljih u redovima Efes Pilsena.

 Igor Rakočević: Od srca čestitam Partizanu Izvor: MONDO

Bilo bi potrebno vrijeme da se popišu svi mečevi koje je Igor Rakočević kao član Crvene zvezde, Budućnosti, Pamese, Reala, Taukeramike i Efes Pilsena odigrao protiv Partizana.

On kaže da ih je bilo...

"Oko trideset", procijenio je Rakočević po završetku posljednjeg u nizu, u četvrtak uveče, kada je njegov Efes poražen u "Pioniru" košem Dušana Kecmana 2,8 sekundi prije kraja za 93:92.

I, svaki Rakočevićev dolazak u "Pionir" ličio je na prethodni u jednom smislu. Bilo da je Partizan pobjeđivao ili gubio, bivši reprezentativac Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, trpio je uvrede sa tribina.

"Svaki put je isto i vremenom sam navikao. Poslije svih ovih duela sa Partizanom, naučio sam da me takve stvari ne dekoncentrišu", dodao je Rakočević, koji je ovog puta crno-bijelima ubacio 24 poena, umalo bio koban za srpskog šampiona, a zbog načina na koji je odigrao, bio je pohvaljen i od strane trenera Partizana Duška Vujoševića.

Ni Rakočević nije ostao dužan.

Bivši košarkaš i veliki navijač Crvene zvezde sportski je pohvalio najvećeg rivala.

"Od srca čestitam Partizanu. Potpuno nas je zasluženo pobijedio", pružio je ruku Rakočević poslije meča koji je crno-bijele poslao na kolosjek ka Top 16 fazi sa skorom 4-3, dok će Efes morati da uskoči u neki naredni voz (3-4).

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU IZ PIONIRA

"Bila je ovo spektakularna utakmica i na obe strane je viđeno mnogo lijepih poteza. Na sve to, nadovezali su se i preokreti... Na kraju, mi smo bili tim koji je posljednji napravio veliku, neoprostivu grešku. Imali smo dogovor da branimo posljednji Partizanov napad, ne da fauliramo na 'plus 1', ali...", objasnio je Rakočević gdje je pošlo po zlu.

"Rečeno je da striktno preuzimamo ako dođe do pik-en-rola. Partizan je to odigrao, ali mi nismo preuzeli i Dušan (Kecman) je pogodio", slegao je ramenima Rakočević.

On je dodao da Partizanove pobjede u "Pioniru" ne mogu da se svedu na to da je protivnik bio "iznenađen", jer je tako godinama.

"Oni su odigrali mnogo bolje nego u Istanbulu i to nije iznenađenje. Lakše im je pred svojim navijačima i Partizan generalno ima sistem, koji se ne mijenja godinama. Mijenjaju se igrači, a ovima koji dolaze nije problem da se uhodaju u nešto što je konstatno. Imena su nova, ali je filozofija stara. A, moram da napomenem da su i ove godine pogodili strance", nastavio je Rakočević sa pohvalama na račun Vujoševićevog tima.

Beogradskim novinarima za oko je zapalo to što Rakočević nije bio previše snužden poslije poraza u posljednjoj sekundi. Zašto?

"Tako je, jer sam presrećan svaki put kada dobijem priliku da doputujem kući, u Beograd. Uvijek preovlada osjećanje sreće, kada ugledam ljude koji mi mnogo znače. Onda ni poraz ne boli toliko".

Uprkos tome što njeg novi tim, poslije ljetošnjeg transfera iz Taukeramike, sada zaostaje za Partizanom, Beograđanin vjeruje da je sve otvoreno u Grupi B.

"Imamo povoljan raspored do kraja, jer nam najjači rivali u grupi dolaze u Istanbul. Jedino gostovanje imamo protiv Orleana i očekujem da ćemo to dobiti", optimista je Rakočević.

I Partizan gostuje Orleanu, već u narednom kolu. S pobjedom iz Francuske, koja bi ujedno bila četvrta uzastopna u grupi, crno-bijeli bi zakoračili u narednu fazu Evrolige.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC