• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Ser Aleks MVP

Aleks Marić pružio je osmu najdominantiju igru u posljednjih deset godina u Evroligi! Sa indeksom 49, ubjedljivo je najkorisniji ove nedjelje.

 EL: Ser Aleks MVP Izvor: MONDO

Drugi put u posljednje tri nedelje - Aleks Marić zaslužio je priznanje najkorisnijeg košarkaša Evrolige. Ipak, ovog četvrtka nadmašio je sebe i zabilježio osmu najbolju individualnu predstavu u Evroligi u posljednjih deset godina!

Centar Partizana ne samo da je sa indeksom uspješnosti 49 (!?) u duelu sa Efes Pilsenom neprikosnoveni lider u 7. kolu, već je postao vodeći košarkaš Evrolige po prosječnom indeksu uspješnosti ove sezone (26) i izjednačio je rekord Litvanca Darijuša Lavrinoviča na listi najdominantnijih nastupa u posljednjoj deceniji.

"Ruki" Marić, koji je Evroligu zaigrao tek kada je ovog ljeta potpisao za Partizan, ubacio je Efes Pilsenu 34 poena, uz 13 od 16 pogodaka iz igre, 16 puta bio je najviši u skoku pod obručima i čak deset puta iznudio faul protivničkog tima. Da sve bude slađe i Partizan je pobijedio Efes u triler završnici - 93:92.

Prvi Marićev pratilac bio je Keli Mekarti. Veteran iz Himkija je u porazu od Panatinaikosa imao 21 poen, 11 skokova za indeks uspješnosti - 31.

Fran Vaskez iz Barselone i Trevis Votson iz Žalgirisa podijelili su treće mjesto sa indeksom 30.

Srbin rođen u Australiji je u 5. kolu, takođe u "Pioniru" uništio Olimpijakos sa 23 poena i 15 skokova, što je tada činilo indeks uspješnosti od 38. Marić je prije dve nedjelje podijelio titulu MVP sa košarkašem Himkija, Keitom Longfordom.

Ove nedjelje, nije mu bilo ravnog i on sada vodi na listi najkorisnijih igrača lige. Takođe, Marić je sa 18,1 poenom po meču zauzeo treće mjesto na listi strijelaca Evrolige, gdje trenutno vodi Met Volš iz Olimpije (20,3).

Prvi skakač Evrolige je Votson iz Žalgirisa sa prosjekom od 10,6, najbolji asistent je Teodoros Papalukas iz Olimpijakosa (7,2).

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC