• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Srbi na Hrvate, Zvezda u Zadru

Naredno 12. kolo regionalne NLB lige obilježiće dueli srpskih i hrvatskih klubova. Zvezda gostuje Zadru, Partizan dočekuje Cedevitu...

 NLB: Srbi na Hrvate, Zvezda u Zadru Izvor: MONDO

Derbi se igra u dvorani Krešimir Ćosić gdje će Crvena zvezda pokušati da pobijedi uvijek neugodni Zadar. Crveno-bijeli biće oslabljeni neigranjem Marka Kešelja i Filipa Videnova, ali je i pored toga trener Aco Petrović optimista.

"Po našoj igri se vidi da je umor učinio svoje. To se posebno odnosi na igrače koji imaju najveću minutažu. Očigledno je da nam nedostje snage i koncentracije. Ipak, nadamo se brejku u Zadru, ali taj zadatak neće biti nimalo lak", rekao je Petrović.

Trener Zvezde smatra da je najvažnije da njegova ekipa od samog početka utakmice bude na visokom nivou i ne dozvoli protivniku da se rezultatski odlijepi.

"Mislim da je ključ uspjeha u defanzivi, to je segment u kojem leži naša najveća rezerva. Biće teško, ali vjerujem da možemo do pobjede", zaključio je Petrović.

Kapiten Tadija Dragićević ocijenio je da Zvezda ima kvalitet da pobijedi u Zadru.

"Zadar posebno dobro igra na svom parketu. Siguran sam da nas čeka i puna dovorana. Ključ uspjeha je u odbrani. Prije svega moramo da zaustavimo njihov šut za tri poena", smatra Dragićević.

Partizan, poslije još jednog uspjeha u Evroligi, očekuje nova utakmica u Pioniru. Nepunih 48 sati nakon pobjede protiv Efesa u Beograd dolazi Cedevita.

Izabranici trenera Duška Vujoševića ne bi trebalo da imaju većih problema protiv Hrvata, ali u ovom trenutku umor može da predstavlja najveći problem za crno-bijele.

"Moramo i dalje da držimo ovakav novo igre. Meč protiv Cedevite je veoma bitan za nas, jer ako hoćemo na "fajnl-for" moramo da pobijedimo", rekao je junak pobjede protiv Turaka Dušan Kecman.

Hemofarm u svojoj dvorani Mielnijum dočekuje Zagreb, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva.

"Dosadašnji dobri rezultati Zagreba za mene nisu iznenađenje, pošto se radi o vrlo jakoj ekipi", smatra trener "farmaceuta" Stevan Karadžić.

"Agresivna i čvrsta odbrana je osnovni preduslov za uspneh. Očekujem da u obavljanju defanzivnih zadataka budemo mnogo bolji nego što je to bio slučaj na gostovanju u Francuskoj. Kod kuće ne smijemo da gubimo“, poručio je Karadžić, koji se takođe požalio na umor kod igrača zbog igranja na dva fronta.

Radnički gostuje prvoplasiranoj Ciboni. Kragujevčani su zabilježili četiri pobjede, ali teško da do petog trijumfa mogu protiv apsolutnog favorita.

Jedina srpska ekipa koja ove subote ne igra protiv Hrvata je FMP. "Pantere" u Železniku očeukuje duel protiv Širokog.

"FMP više nema pravo na kiks", uvjerava bek Branko Lazić.

"Nisam izgubio vjeru u ovaj tim. Siguran sam da je kriza trenutna i da ćemo u nastavku regionalne lige pružiti partije na nivou imena kluba. Utakmica sa Širokim nam je vrlo značajna, a ako slavimo konačno ćemo vezati dvije pobede u sezoni",ističe Lazić.

Sve utakmice igraju se u subotu.

PAROVI 12.kola:

Helios - Olimpija 12:00
FMP - Široki 18:00
Cibona - Radnički 18:00
Hemofarm - Zagreb 18:00
Zadar - Crvena zvezda 18:00
Partizan - Cedevita 19:30
Bosna - Budućnost 20:15

TABELA: Cibona 9/2, Olimpija 8/3, Zagreb 8/3, Zadar (-1) 6/4, Partizan (-1) 6/4, Hemofarm (-1) 6/4, Budućnost 5/6, Zvezda 5/6, Široki 5/6, Cedevita 5/6, Radnički 4/7, Helios 3/8, FMP (-1) 3/7, Bosna 2/9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC