• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK u Torinu, Hrvatska u Riju!

Autor mondo.rs

Košarkaši Hrvatske pobedili Italiju u finalu Kvalifikacionog olimijskog turnira u Torinu i izborili plasman na Igre u Riju. Igrao se i produžetak - 84:78.

 Hrvatska ide na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016 Izvor: MN PRESS

Kakav meč i pobeda Hrvatske!

"Kockasti" su dobili pozivnicu da igraju kvalifikacije, nisu ih obezbedili na Eurobasketu, ali su priliku koja im se ukazala ščepali s obe ruke i sada slave.

Zasluženo!

Košarkaška reprezentacija Hrvatske igraće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru jer je u Torinu, na kvalifikacionim turniru, pobedila domaćina Italiju.

Posle 45 minuta velike borbe u olimpijskoj dvorani - 84:78 (19:12, 20:22, 15:18, 16:18, 14:8)!

Meč za infarkt odigrale su dve selekcije sličnog kvaliteta. Za razliku od prvog kola, kada su "azuri" tesno pobedili, ekipa Ace Petrovića ono najbolje sačuvala je za kraj, protiv Grčke i Italije. Sjajnom igrom, pre svega u odbrani, Hrvatska je izborila nastup na olimpijskom turniru i vraća se na Igre posle posta u Londonu.

Teško je izdvojiti najboljeg pojedinca meča, ali kod "komšija" to su svakako Bojan Bogdanović, koji je nosio tim u prvom poluvremenu, Krunoslav Simon, čije su trojke došle u pravom momentu kada igra "kockastih" nije bila na zavidnom nivou (tri vezane), Dario Šarić, čija titula MVP turnira dovoljno govori, Darko Planinić ključan čovek pod oba obruča...

U svakom slučaju, Petrović je sa saradnicima Stojkom Vrankovićem, Dinom Rađom i Tonijem Kukočem, odnosno pomoćnikom Draženom Anzulovićem napravio veliki uspeh.

Italijani nikako nisu uspevali da dođu do ritma, osim na početku drugog poluvremena i pred kraj istog. Uspeli su da stignu "-8" i izbore produžetak.

Bogdanović je bio prvi strelac meča sa 26 poena, ali samo dva u drugom i sedam od 14 u produžetku. Odlični Simon meč je završio sa 21 poenom (6-10 za tri), dok je Šarić ubacio 18 koševa, ali je imao čak 13 skokova.

Marko Belineli je i pored očajnog šuta iz igre (4-15) bio prvi strelac Italijana sa 18 poena. Danilo Galinari i Luiđi Datome postigli su po 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC