• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zadrani trojkama srušili Zvezdu

Oslabljeni crveno-bijeli nisu uspjeli da pobijede u Zadru - 89:83. Hemofarm bolji od Zagreba (74:66), a FMP Železnik od Širokog - 86:68.

 NLB: Zadrani trojkama srušili Zvezdu Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspjeli da bez povrijeđenih Videnova i Kešelja iznenade Zadar na njegovom parketu.

Hrvatski tim nije blistao u derbiju 12. kola, ali je iskoristio svoje tradicionalno oružje (šut za tri poena) i nanio crveno-bijelima sedmi poraz ove sezone - 89:83 (22:19, 27:23, 19:21, 21:20).

Za prednost srpskih u mečevima sa ekipama iz Hrvatske, ove subote su se pobrinuli Hemofarm i FMP Železnik. Vrščani su pobijedili Zagreb 74:66, a "panteri" Široki sa 86:68.

Zadrani su ubacili deset od 20 pokušaja za trojku, odnosno sedam od prvih sedam, dok Rok Stipčević promašajem u 19. minutu nije prekinuo seriju.

Upravo to je nedostajalo Zvezdi (šutirala 5/18), ali bez Kešelja i posebno Videnova nije bilo ni realno očekivati dobar učinak na tom polju.

Kod Zvezde se istakao Nemanja Bjelica sa 17 poena, osam skokova i četiri asistencije. On je skoro sve to uradio u drugom poluvremenu, jer je najveći dio prvog presjedio na klupi!

Elmedin Kikanović postigao je 15 poena, Boris Bakić 14, a Tadija Dragićević i Vuk Radivojević po deset. Milan Milošević, za kojeg dugo nije bilo mjesta među 12 igrača, zabilježio je devet poena i četiri skoka.

Zadar je imao šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, među kojima se izdvojio Hrvoje Perić sa 15 poena.

Domaćin je vodio praktično svih 40 minuta, a Zvezda u dva navrata samo uspjela da izjednači - na 24:24 početkom druge i na 63:63 krajem treće četvrtine.

Zadar je u 23. minutu stekao 11 poena prednosti (55:44), crveno-bijeli su se vratili u život serijom od 9:0 i onda izjednačili poslije uspješnih akcija Radivojevića, Bakića i Bjelice.

Vedran Morović je pri 63:63 uzvratio trojkom, a Trent Plejsted poslije skoka u napadu doneo svom timu 68:63 pred posljednjih deset minuta. Posle trojki Perića i Rančića bilo je 74:65 (34. minut), Zvezda je preko Vladimira Štimca poslednji put zaprijetila (76:71), a zatim nije iskoristila četiri napada zaredom i priči je bio kraj - 82:71.

Poraz je ublažen u penal-završnici, međutim, Zvezda neće smjeti da napravi još mnogo kikseva ako želi da na proljeće učestvuje na Fajnal foru.

(MONDO, arhivska fotografija: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC