• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas, Gurović i roditelji: Da li će Srbija na EP?

Autor mondo.rs

Vanredni sastanak u Sazonovoj povodom učešća naše U-18 selekcije na Eurobasketu u Turskoj.

 Sastanak Dragan Đilas, Milan Gurović, i roditelji juniora Srbije Izvor: MN PRESS
Dejan Tomašević, gensek KSS i Dragan Đilas, predsednik Saveza
Izvor: MN PRESS

Iako se veoma bliži Evropsko prvenstvo za košarkaše do 18 godina i iako i dalje stoji da će biti održano u turskom gradu Samsun, i dalje nije poznato da li će se taj turnir zaista i održati.

FIBA je nekoliko puta prethodnih dana slala dopise nacionalnim federacijama, uključujući i Košarkaškom savezu Srbije, kojim je uveravala kuće košarke da pažljivo motri situaciju posle pokušaja puča u Turskoj, ali još nije donela konačnu odluku o (ne)otkazivanju takmičenja.

Stoga, predsednik KSS Dragan Đilas najavio je da će u četvrtak, 21. jula, razgovarati sa roditeljima svih igrača kandidata za reprezentaciju. Na osnovu tih razgovora, kao i razgovora sa selektorom Milanom Gurovićem, biće doneta odluka o tome da li će naša selekcija igrača do 18 godina učestvovati na Evropskom prvenstvu ako ono bude održano u Turskoj.

Selektor U-18 reprezentacije, Milan Gurović
Izvor: MN PRESS



Iz Sazonove ulice u Beogradu pre dva dana s tim u vezi je poslato pismo na adresu izvršnog direktora FIBA Evrope Kamilu Novaku:

"S obzirom na nedavne događaje u Turskoj i uzimajući u obzir sve nepredviđenosti koje bi mogle da se dogode u narednim danima, verujemo da situacija u toj zemlji zahteva mnogo više od puke informacije da FIBA Evropa prati situaciju i da je u kontaktu sa Košarkaškim savezom Turske".

"Naša U-20 reprezentacija učestvovala je pre osam dana na pripremnom turniru u Turskoj, održanom samo nekoliko dana posle terorističkih napada na aerodromu u Istanbulu. Dobili smo dodatno obezbeđenje i poslali smo ekipu, pre svega u znak poštovanja prema domaćinu. Sada, kada su stotine ubijene u pokušaju puča, ko će nam garantovati bezbednost? Ko može da garantuje bilo šta nakon svega što se dogodilo?"

"Uvereni smo da bi naši prijatelji iz KS Turske bili sjajni domaćini, kao i uvek, ali verujemo da bi slanje i okupljanje dece u uslovima koji su potencijalno opasni bilo problematično i veoma stresno i za učesnike turnira i za njihove roditelje"

"Stoga, smatramo da bi bilo bolje otkazati U-18 Evropsko prvenstvo ili pomeriti na drugi termin ili ga prebaciti u drugu evropsku državu", bila je poruka KSS. 

Eurobasket za juniore u Turskoj trebalo bi da bude održan od 30. jula do 7. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC