• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Pobijedio i Hemofarm

Hemofarm se revanširao Le Manu za prošlonedeljni poraz. U četvrtom kolu Grupe B Evrokupa, ekipa iz Vršca pobijedila je 88:76.

 EVROKUP: Pobijedio i Hemofarm Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma krenuli su sa "mrtve tačke" u Evrokupu.

Poslije tri vezana poraza, četa Stevana Karadžića zabilježila je prvi trijumf u evropskom takmičenju i vratio nadu da ipak može u drugu rundu.

U dvorani "Milenijum" u Vršcu Hemofarm je savladao Le Man 88:76 (28:21, 23:16, 14:15, 23:24).

Gotovo preslikana utakmica ove dvije ekipe, ali sa drugačijim ishodom. Prije nedelju dana Hemofarm je vodio u Francuskoj i sa 17 poena razlike, ali je pobjeda na kraju pripala Le Manu - 92:90.

Ovog puta preokreta nije bilo.

Hemofarm je od starta nametnuo svoju igru, a goste je "otvorio" Bojan Krstović koji je dominirao u prvoj četvrtini postigavši 10 poena.

Služio je Vrščane i šut spolja. U prvom poluvremenu pogodili su osam "trojki", a i u asistencijama je potpuno nadvisio rivala - na kraju meča je odnos u tom segmentu igre bio 20 prema pet!

U drugom poluvremenu Hemofarm je pogodio još šest trojki, od toga Pavković tri, pa je procenat šuta za tri poena bio 56 odsto, odnosno čak 14 od 25 pokušaja!

Nije to bila preterano lijepa košarka, ispucavali su se i jedni i drugi, pogotovo gosti, odbrane su bile "rijetke", ne baš agresivne. U takvoj igri bolje se snašao Hemofarm, koji još ima kakve-takve šanse za plasman u narednu fazu.

U ekipi Hemofarma odličan je bio Goran Jagodnik sa 16 poena, Pavković je ubacio 13, a kod gostiju je Spenser postigao 16.

Takmičenje u Evrokupu nastavlja se 5. januara kada će Hemofarm gostovati Valensiji.

Na tabeli Grupe B sada su se Hemofarm i Le Man izjednačili (po jedna pobjeda i po tri poraza), s tim što Vrščani imaju bolji međusobni skor.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC