• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Događa se: Klubovi i dalje odustaju od Evrokupa!

Autor mondo.rs

Dok KSS predlaže Partizanu da "još jednom razmisli", stigao je novi konkretan otkaz, a nije iz Italije.

ECA je oformila Evrokup, obavila žreb, podelila timove u grupe, zakazala početak i kraj takmičenja, ali rat sa FIBA nije time završen.

I dalje se klubovi, pritiskom preko nacionalnih saveza, ali i drugim "forama", vrbuju da izaberu novoformiranu Ligu šampiona, koju će voditi FIBA Evropa i koja bi trebalo, bar u teoriji, da nasledi (uništi) Evrokup.

Nekoliko dana nakon što je Košarkaški savez Srbije u otvorenom pismo Nikoli Pekoviću apelovao na ljude iz Partizana da preispitaju odluku o tome da učestvuju u Evrokupu, stigao je i prvi konkretan otkaz.

Grčki AEK, prema prvim informacijama iz Atine, odlučio je da se povuče iz Evrokupa. Konkretni razlozi za sada nisu poznati, ali trebalo bi uskoro da bude jasno da li su se žuto-crni odlučili za Ligu šampiona ili jednostavno odustali od Evrope s obzirom na to da su prošli kroz dug, težak i mukotrpan proces finansijskog oporavka, pa stoga još stoje na staklenim nogama.

Bilo kako bilo, ECA će morati da nađe novog učesnika i ubaci ga u Grupu A u kojoj su Nižnji, Gran Kanarija, Cedevita, Stelmet i Lijetkabelis.

Pre AEK, odustali su italijanski klubovi ne krijući da je to zbog pritisaka iz Minhena, pa su umesto Ređo Emilije, Kantua, Dinamo Sasarija i Trenta, "upali" Lijetkabelis, Volgograd, MZT Skoplje i Fuenlabrada.

Šta će biti konačna odluka Partizana?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC