• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak 14 timova u ABA ligi!

Autor mondo.rs

Spisak učesnika regionalnog takmičenja za sezonu 2016/17 kompletirali su Olimpija i makedonski Karpoš Sokoli.

 Ipak 14 timova u ABA ligi! Izvor: MONDO/M. Milojević

Ljubljanska Olimpija ipak neće prvi put od osnivanja propustiti sezonu ABA lige, a skopski Karpoš Sokoli debitovaće u regionalnom takmičenju, saopšteno je iz kancelarije lige u Zagrebu.

Oni će se priključiti Crvenoj zvezdi, Partizanu, Mega Leksu, FMP Železniku, Cedeviti, Ciboni, Zadru, Budućnosti, Mornaru, Krki, MZT Skoplju i Igokei.

Do ovakvog epiloga došlo se posle mnogo peripetija u poslednje četiri nedelje.

Prvo je Skupština ABA lige j.t.d. na sednici održanoj 14. jula, u skladu sa "veoma jakim interesom klubova" izglasala odluku o očuvanju sistema sa 14 timova.

Na osnovu nacionalnog koeficijenta, kao četvrti predstavnik Srbije uključen je FMP, dok je Olimpiji, koja se nije plasirala kroz prvenstvo Slovenije, upućen "vajld kard" (kao i leta 2015).

Šok je usledio 26. jula, kada su novi slovenački prvak Helios i Olimpija saopštili da odustaju od takmičenja. Ljubljančani su precizirali da ne mogu da izdvoje 150.000 evra, koliko košta specijalna pozivnica.

Rukovodstvo ABA lige j.t.d. krenulo je dalje lestvicom nacionalnih koeficijenata i pozive da zamene Helios i Olimpiju uputilo Zlatorogu (Slovenija) i Kvarneru (Hrvatska). Posle nekoliko dana razmišljanja, odustali su i jedni i drugi.

To je otvorilo prostor Olimpiji da se vrati na "Jadran" kao drugi predstavnik Slovenije, uz Krku, sada po plasmanu u domaćoj ligi - bila je četvrta - i bez plaćanja "vajld karda"!

Na drugoj strani, Karpoš Sokoli, kao makedonski vicešampion, obavezao se da će izdvojiti 150.000 evra za "ulaznicu" u elitno društvo ex-YU košarke. Reč je o timu koji trenira srpski stručnjak Siniša Matić i za koji je potpisao nekadašnji reprezentativac Dragan Labović.

Parovi prvog kola ABA lige, zakazanog za 1. oktobar, sada izgledaju ovako: Zvezda - MZT, Cedevita - Budućnost, Zadar - FMP, Mega - Olimpija, Krka - Karpoš Sokoli, Igokea - Cibona, Mornar - Partizan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC