• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati utišali Rio!

Autor mondo.rs

Brazil se borio, publika je "grmela", ali su Bojan Bogdanović (33 p) i Dario Šarić povukli svoj tim ka drugoj, velikoj i izuzetno važnoj pobedi - nad domaćinom.

Hrvatska je napravila ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Izabranici Aleksandra "Ace" Petrovića savladali su domaćina u "paklu" Karioka arene i značajno olakšali sebi posao u nastavku grupne faze.

BRAZIL - HRVATSKA 76:80 (17:19, 14:22, 19:18, 26:21)

Obe ekipe dočekale su ovaj meč sa identičnim skorom (pobeda i poraz), kao i sa željom da se na kraju takmičenja po grupama domognu "neparne" karte za eliminacije. Logično, jer bi samo prvo ili treće mesto značilo i izbegavanje Amerikanaca do finala, pod uslovom da ne bude senzacije, kakva je u sredu nagoveštena.

Taj, veoma važan korak večeras su ipak napravili Hrvati, koji nisu u finišu sebi dopustili da ispuste vođstvo pred naletima furioznih Brazilaca.

Odgovarajući na odlučujuću ofanzivu domaćina, Bojan Bogdanović (33 p, 3/6 za tri) i Dario Šarić (15 p, 3/5 za tri, 7 sk), povukli su ekipu ka pobedi mirnom rukom, iznuđenim faulovima i ofanzivnim skokovima.

Vođstvo gostiju 61:50 (30. minut), Brazilci su dostiglil uzastopnim poenima Marselinja Uertasa, Leandra Barbose i Giljermea Đovanonija, nagovestivši pet minuta pre kraja potpuni preokret (64:67).

Međutim, Petrović je brzo reagovao, vratio Šarića na parket, a on je zajedno sa Bogdanovićem postigao poslednjih 11 poena i upisao Hrvatskoj jako važan i veliki trijumf.

Novi liderski tandem momaka u crvenom odigrao je ključnu ulogu i nagovestio da je hrvatska reprezentacija raskrstila sa balastima koji su je decenijama sprečavali da realizuje svoj talenat.

Ovim uspehom, Hrvati su upisali nove bodove, kojima će se izjednačiti sa poraženim iz večerašnjeg duela Litvanije i Argentine. Pod uslovom da Nigeriji unapred upišemo preostala tri poraza, čini se da je Petrovićev tim večeras osigurao drugu ili treću poziciju.

BRAZIL: Neto, Felisio, Benite 5, Uertas 10 (2/2 za tri, 9 as), Garsija 6, Đovanoni 11, Ilario 5 (3 ukr), Markinjos 12 (3/6 za tri), Barbosa 16 (2/8 za tri, 4 as), Lima 11 (6 sk), Hetšajmer (0/3 za tri), Luž.

HRVATSKA: Babić 2, Simon 6 (2/4 za tri), Hezonja 6, Šarić 15 (3/5 za tri, 7 sk), Ukić 7 (4 as), Planinić 5 (5 sk), Bilan 6, Bogdanović 33 (3/6 za tri, 6 sk).

Može li Hrvatska do prvog mesta i mogućeg duela protiv Srbije već u četvrtfinalu?

Da bi se to dogodilo, potrebno je da "orlovi" završe grupnu fazu na četvrtoj poziciji, da Litvanija u četvrtak pobedi Argentinu, a da potom Hrvati trijumfuju i u preostale dve utakmice, protiv Nigerije i Litvanije. Tako bi se u Grupi B napravio krug od tri reprezentacije (Hrvatska, Litvanija i Argentina), u kojiem bi Hrvatska imala najbolji učinak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC