• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo mučenje Španaca, ali pobeda nad Nigerijom

Autor mondo.rs

"Furija" stigla do prve pobede na Igrama i tako zakomplikovala situaciju u grupi "B".

Evropski prvak u košarci nije dobro počeo turnir na Igrama, pa se nakon početnih poraza od Hrvatske i Brazila - koji su bili "na jednu loptu" - očekivalo popravljanje utiska protiv Nigerije.

Teško da su ga popravili u novom "mučenju" protiv znatno slabijeg rivala, ali su ipak slavili.

"Furija" je došla do prvog trijumfa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru protiv reprezentacije Nigerije, koja je na kraju uspela "samo da ih namuči", a mnogobrojna pogođena slobodna bacanja donela su pobedu evropskoj selekciji

NIGERIJA - ŠPANIJA 87:96 (41:43)

Eksplozija

Zanimljivo, pre početka meča brazilska policija je izvela kontrolisanu eksploziju jednog ranca koji je pronađen pored toaleta. Otkriveno je da je u rancu bio tablet, par čarapa i jakna. Inspektori su dozvolili da utakmica počne na vreme, u ponoć po srednjoevropskom vremenu, a navijači su počeli da ulaze u halu posle nekoliko minuta prve četvrtine.

Na samom početku činilo se da će to biti lagan zadatak za "furiju" pošto su prvu četvrtinu dobili 25:11, ali su Nigerijci u narednom periodu bili daleko precizniji i postigli su čak 30 poena. Od maksimalnih "+16" za Španiju početkom druge deonice, stiglo se do vođstva za Nigeriju "+1" na kraju treće.

Oslonili su se na šut za tri poena i on ih je držao u igri sve do poslednje četvrtine, kada je Španija iskoristila brzopletost, iskontrolisala skok, a potom preko lakih faulova stigla do pobede.

Afrička ekipa je šutirala čak 35 puta za tri poena i pogodila 13 puta, a najprecizniji, samim tim i najefikasniji u ovoj ekipi bio je Oguči sa 24 poena (7/12 za tri), dok je za njim sledio Džoš Akojon, bivši "plej" Partizana, sa 12 poena i tri pogođene trojke.


Kod Španaca je Pau Gasol bio najefikasniji sa 16 poena i 7 skokova, dok je jedan manje dodao Riki Rubio. Dvocifreni su bili još i Vili Hernangomez i Huan Karlos Navaro koji su postigli po 11 poena, dok je Felipeu Rejesu falio jedan skok i jedan poen za "dabl-dabl" učinak.

Špancima je to prva pobeda, pa sada imaju isti skor kao Brazil, a potom im slede mečevi sa Litvanijom, pa Argentinom u poslednjem kolu, pa imaju težak zadatak da izbore plasman u četvrtfinale.

Grupa B

Brazil - Hrvatska 80:76
Nigerija - Španija 87:96
Litvanija - Argentina od 3.30

TABELA: Hrvatska 2-1, Argentina 2-0, Litvanija 2-0, Španija 1-2, Brazil 1-2, Nigerija 0-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC