• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan požurio, neće biti sankcija FIBA?

Košarkaški klub Partizan bio je primoran da odustane od Evrokupa, jer mu je bilo zapraćeno da neće moći da registruje igrače za novu sezonu, ali, izgleda da sankcija ne bi ni bilo.

 Partizan požurio, neće biti sankcija FIBA? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mnogi klubovi i košarkaški savezi su bili uplašeni da će biti pod sankcijama FIBA zbog učešća u takmičenju pod okriljem ULEB-a, ali su Izraelci ostali dosledni i "pobedili su". Među klubovima koji su odustali od Evrokupa je i beogradski Partizan, čiji je predsednik Nikola Peković, pre nekoliko dana pisao predsednika ECA (Euroleague Commercial Assets) Đordiju Bertomeuu i saopštio odluku o odustajanju.

Peković je u pismu naveo da je Partizan bio, takoreći, ucenjen da ne bi mogao da registruje igrače za novu sezonu ako ostane pri odluci da igra Evrokup.

"Pre izvesnog vremena, klubu je najavljena, a potom i u delo sprovedena suspenzija od strane KSS, ukoliko klub ne odustane od učešća u Evrokupu. U praksi, to znači nemogućnost registracije igrača, što nas stavlja u bezizlaznu situaciju u kojoj jedina solucija za naš klub predstavlja povinovanje zahtevima matičnog saveza, koji sprovodi odluke FIBA. U nadi da ćete razumeti da ovakav potez ne predstavlja ništa drugo nego korak u jedinom pravcu koji vodi ka nastavku funkcionisanja našeg kluba, srdačno Vas pozdravljam", napisao je Peković u pismu Đordiju Bertomeuu.

Osim Partizana od Evrokupa su odustali i grčki AEK i tri italijanska kluba.

Međutim, Izraelski košarkaški savez stao je uz svog predstavnika u Evrokupu - Hapoela iz Jerusalima (za koji će igrati NBA legenda Amar Studemajer) - i, po svemu sudeći, nije pogrešio.

Specijalizovani košarkaški sajt Eurohoops prenosi saopštenje Izraelskog košarkaškog saveza (IBBA), koji je citirao i stav FIBA da ona neće kažnjavati klubove, niti savezi koji su odlučili da učestvuju u Evroligi i Evrokupu, kao i da "poštuje pravo i slobodu izbora klubovima u kojem će takmičenju učestvovati".

Očigledno je da je i dalje mnogo nejasnoća u vezi sa stavom FIBA i o eventualnim sankcijama klubovima i nacionalnim savezima. Ako je ovo zaista tačno postavlja se pitanje zašto je Košarkaški savez Srbije insistirao da Partizan odustane od Evrokupa i da li je moglo još malo da se sačeka oko donošenja konačnih odluka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC