• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Važno je da pobjeđujemo

Trener crno-bijelih zadovoljan iako su njegovi igrači načinili dosta grešaka u pobjedi u Železniku protiv ekipe koju izuzetno cijeni.

 Vujošević: Važno je da pobjeđujemo Izvor: MONDO

Partizan je pobijedio u Železniku 84:81 u 14. kolu NLB lige. Ulogu favorita je opravdao mnogo teže nego što se očekivalo.

"Panteri" su se "vraćali" u igru, pa iako su nekoliko puta uzdrmali Golijata, nisu mogli da ga obore.

"Meč je bio izuzetno težak", počeo je trener Partizana Duško Vujošević.

"Kada igrate mnogo utakmica potrebno je da analizirate i svoju igru i igru protivnika, a nama je takav ritam da nisam mogao da odgledam mnogo mečeva FMP-a. Ono što sam u pripremi ovog susreta gledao je njihov meč u Podgorici. Gledajući taj snimak nisam se obradovao, jer smatram da FMP ima kvalitetan tim. U određenom vremenskom intervalu imali su problem sa angažovanjem, atmosferom i energijom, a u utakmici u Podgorici sam vidio da se oni fantastično bore kako i treba da radi mlada ekipa, da igraju jako brzo, da 'rupe' u odbrani rješavaju igrajući kao osnovnu odbranu zonsku. Nadao sam se nečemu sličnom i večeras", nastavio je trener Partizana.

Vujošević je već počeo da razmišlja o sljedećem zadatku - Partizan i FMP će u subotu ponovo igrati, u Pioniru, u odloženom meč 1. kola NLB lige.

"Moj kolega Đurović, koji je odličan trener, ima fantastične rezultate, izuzetan je motivator, dobro je ubijedio igrače da mogu da igraju sa nama i dobiju utakmicu. Mi jesmo dosta umorni i taj umor se akumulirao, nije to nešto od čega se lako oporavljamo i moramo izdržati do utakmice u subotu. Pokušaćemo da zadržimo svježinu, nešto naučimo iz ovoga meča i da to primjenimo u sljedećem susretu".



Iskusni stručnjak se osvrnuo i na probleme sa kojim se njegov tim suočio u Železniku.

"Dodatno smo bili opterećeni ogromnim brojem ličnih grešaka visokih igrača. Takođe, nismo dovoljno dobro 'držali' duele i primili smo dosta koševa iz bespotrebnog pomaganja. Ponekad zato što nismo dobro držali duele 'jedan na jedan', a ponekad zato što se pomagalo za pogrešnog igrača i u momentu kada pomoć možda nije bila potrebna".

Partizan sada ima učinak od devet pobjeda i četiri poraza u NLB ligi. Ako u subotu ponovo savlada "pantere" izjednačiće se na drugom mjestu sa Olimpijom.

"Želimo da odbranimo titulu u NLB ligi i svaka utakmica nam je jako važna. Ispucali smo naš bonus poraza dok smo se konsolidovali. S obzirom na stanje i umor, zadovoljan sam pobjedom, iako nisam nekim sekvencama igre. Imali smo prazne minute. Prednost od deset razlike koju smo sticali grčevito se boreći, lako smo za minut gubili, poslije vezanih grešaka", zaključio je Duško Vujošević.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC