• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pau Gasol će još igrati za Španiju

Autor mondo.rs

Iako ima 36 godina najbolji igrač "furije" poručio da još nije došlo vreme da napusti nacionalni tim

Odmah nakon odigravanja meča za bronzanu medalju na košarkaškom olimpijskom turniru u Riju, počela su nagađanja ko će se sve iz selekcije Španije oprostiti od reprezentacije.

Španci su u meču za treće mesto savladali Australiju i zauzeli su najnižu stepenicu na pobedničkom postolju.

Iako su mnogi smatrali da je Pau Gasol protiv "kengura" odigrao poslednji meč u dresu Španije, on ih je odmah demantovao.

Povezane vesti

"Ne znam kako ću prihvatiti ovaj uspeh nacionalnog tima. Volim da igram za reprezentaciju svoje zemlje i uvek osećam nešto posebno. Učiniću sve što budem mogao, ali neću biti rigidan u vezi bilo koje stvari koja se tiče selekcije Španije", rekao je posle osvajanja bronze na Olimpijskim igrama 36-godišnji Gasol.

On je bio veoma jasan.

"Postoji mnogo talenata, i zbog toga volim da budem na pobedničkom postolju. Kako vreme prolazi, jasno je da ću morati da odem i kada dođe taj trenutak, to ću i učiniti. Ne mogu ništa više od ovoga da tražim. Sve ovo je poklon i igraću dokle god budem mogao. To će biti čast i još uvek se zabavljam", istakao je Pau Gasol, koji će od naredne sezone nastupati za San Antonio.

Pau Gasol Igre u Riju završio je kao najbolji strelac turnira sa ukupno postignutih 156 poena, jedan više od reprezentativca SAD Kevina Durenta i tri više od Hrvata Bojana Bogdanovića, koji je na trećem mestu.

Učešće na Eurobasketu 2001. godine bio je njegov prvi nastup za seniorsku selekciju Španije na velikom takmičenju, nakon što je pre toga osvojio evropsku titulu za U-18 tim 1998. godine i pehar na šampionatu sveta 1999. godine sa selekcijom do 19 godina.

Sa "furijom" je u karijeri osvojio dva srebrne olimpijske medalje (2008. u Pekingu i 2012. u Londonu), kao i bronzu u Riju. Na Svetskim šampionatima okitio se zlatom 2006. u Japanu, dok je na Evropskim prvenstvima osvojio tri zlata, uključujući i na poslednjem 2015, dva srebra i jednu bronzu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC