• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: "Studenti" bez stipendija

Košarkaši Bosne od četvrtka popodne stupaju u štrajk ukoliko im rukovodstvo kluba ne izmiri dugovanja, piše "Dnevni avaz".

 NLB: "Studenti" bez stipendija Izvor: MONDO

"Studenti" su porazom u Zagrebu (65:83) okončali rezultatski mučnu godinu u NLB ligi, ali to je samo uvertira u dramu koja očekuje sarajevski klub.

Prema pisanju "Avaza", prvotimci Bosne u četvrtak stupaju u štrajk u slučaju da im do početka popodnevnog treninga ne budu izmirena dugovanja!

Šanse da se to dogodi su minimalne, jer već četiri mjeseca niko od igrača nije vidio nijedan cent, pa je na pomolu novi, možda i najteži udarac nekadašnjem prvaku Evrope.

Bunt igrača je izbio prije šest dana, uoči polaska ekipe u Beograd na dva vezana gostovanja (Crvena zvezda, Zagreb), a primiren je obećanjem da će im dugovi biti isplaćeni po povratku u Sarajevo.

U međuvremenu, očekivao se potpis sponozorskog ugovora vrijednog oko 250 hiljada evra i prebacivanje novca na račune igrača. Međutim, računi su i dalje prazni....

"Momci su potpuno u pravu, kad im je nešto obećano, a nije realizovano, onda im apsolutno ništa ne možemo zamjeriti. Dogovor o sponzorstvu postigli smo još prije tri mjeseca, ali procedura koja se može završiti za 10-15 dana još traje i to je razlog zbog kojih klub kasni sa platama igrača", rekao je Nihad Imamović, predsjednik Bosne.

Bosnini zvaničnici nisu željeli da komentarišu najavljenu obustavu rada, ali su priznali da je "situacija katastrofalna za igrače, trenere i klupske zaposlenike".

"Na ovaj način više ne možemo funkcionisati. Radnici i treneri, kao i igrači, već mjesecima ne znaju šta je to plata. Voda je došla do grla. Više se ne radi o sedmicama, nego danima", upozorio je sportski direktor Bosne Admir Bukva.

Rezultatska kriza, odnosno moguće ispadanje iz NLB lige (Bosna drži fenjer u regionalnom takmičenju sa skorom 2-12), potisnuto je u drugi plan u ovom trenutku.

(MONDO, foto: Zvanični sajt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC