• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporazumni raskid Zvezde i Petrovića

Crveno-bijeli košarkaši nemaju trenera - Aco Petrović i Zvezda sporazumno su raskinuli ugovor, saznaje MONDO.

 Sporazumni raskid Zvezde i Petrovića Izvor: MONDO

U srijedu uveče, dan poslije poraza od Budućnosti u 14. kolu NLB lige, Petrović je razgovarao sa klupskim čelnicima i već tada je bilo jasno da će doći do razlaza. U četvrtak su utanačeni detalji oko obeštećenja, jer je Petrović na početku sezone potpisao ugovor na "dve plus jednu godinu".

Međutim, serija loših rezultata dovela je do prijevremenog razlaza posle tačno tri mjeseca, od 24. septembra do 24. decembra.

Za četvrtak u 18 sati bio je predviđen sastanak Upravnog odbora Crvene zvezde na kome je, prema riječima generalnog menadžera Milana Opačića, između ostalog, trebalo da se raspravlja i o radu Ace Petrovića. Međutim, sastanak je otakazan, jer nisu svi članovi mogli da stignu.

Poslije mirnog, sporazumnog raskida nije ni bilo potrebno da Upravni odbor razmatra Petrovićev status.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz u utakmici sa Podgoričanima, tokom koje su i navijači jasno izrazili svoj stav skandiranjem: "Aco, odlazi". Petrović je poslije osmog poraza (14. kolo) u NLB ligi zamerio igračima na (ne)zalaganju i u svlačionici održao sastanak koji je više ličio na oproštajni govor nego na analizu posljednjeg neuspjeha.

Njegova ekipa došla je u opasnost da se neće plasirati u Evrokup, ali treba imati na umu da je radio u teškim uslovima - kasno je angažovan, zatekao je trojicu povrijeđenih igrača (Bjelica, Kešelj, Dragićević), radio je u klubu bez predsjednika, Kešelj i Dragićević su tražili raskid ugovora zbog neisplaćenih dugovanja (a nisu jedini kojima se duguje)...

Međutim, u sličnim uslovima radio je i Svetislav Pešić u prošloj sezoni, kada se igračima takođe dugovalo, pa je uspjevao da ih motiviše.

Nije tajna da je Petrović griješio u izboru stranaca, ali pogrešne procjene donosio je i klupski menadžment (dovedeni pa otpušteni Moris Bejli i Dvejn Džons).

Aco Petrović je vodio ekipu na 18 utakmica i ostvario polovičan (9-9). U NLB ligi Zvezda ima skor 6-8, a u Evrokupu 3-1.

Crveno-bijeli su startovali katastrofalno u NLB ligi, sa skorom 1-5, ali su uslijedile četiri uzastopne pobjede, uključujući i one nad Partizanom i Cibonom. Kada su svi mislili da je kriza samo ružna prošlost, uslijedila je nova loša serija serija 1-4.

Znatno je bolja situacija u Grupi F Evrokupa - Zvezda je počela pobjedama nad moskovskim Dinamom, Benetonom i Šoleom, od koga je izgubila u 4. kolu, a taj poraz je došao u vrijeme loših rezultata u NLB ligi. Ipak, velike su šanse da će crveno-bijeli obezbijediti plasman u narednu rundu takmičenja.

Trifunović samo jedno ime na listi želja

Sada se postavlja pitanje ko će predvoditi crveno-bijele na početku 2010. godini. Za sada je sigurno da je na listi želja Aleksandar Trifunović.

Ipak, za nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i bivšeg trenera Lijetuvosa, Panioniosa i Spartaka iz Sankt Petersburga ne može se reći da je favorit za povratak na crveno-bijelu klupu, na kojoj je sjedio u sezoni 2002/03.

Na spisku je još imena...

Zvezda će narednu utakmicu igrati 5. januara protiv Dinama U Moskvi u Grupi F Evrokupa, a četiri dana kasnije u NLB ligi dočekaće FMP. Treba očekivati da joj novog trenera donese, ako ne Deda Mraz, onda Božić Bata.

(N.J. - MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC