• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Volim Zvezdu i nisam ovo zaslužio!

"Imali smo problema i sa povredama što je moralo da se odrazi na učinak", rekao je smijenjeni trener KK Crvena zvezda, Aco Petrović.

 Petrović: Volim Zvezdu i nisam ovo zaslužio! Izvor: MONDO

Bivši trener košarkaškog kluba Crvena zvezda Aco Petrović rekao je da se ne osjeća krivim za rezultate ekipe i dodao da nije imao dovoljnu podršku u klubu.

Crvena zvezda i Petrović su u četvrtak sporazumno raskinuli ugovor, poslije tri mjeseca saradnje.

Crveno-bijeli su u utorak u 14. kolu izgubili na svom terenu od Budućnosti sa 77:88 i doživjeli osmi poraz u Jadranskoj ligi. Zvezda zauzima osmo mjesto na tabeli regionalnog takmičenja sa šest pobjeda.

"Ne osjećam se ni najmanje krivim, pogotovo što u NLB ligi nisam dobio ciljeve. Niko osim mene nije htio da uhvati 'vruć krompir'. Napravio sam neku hemiju, postavio sistem igre u onoj mjeri u kojoj mi je vrijeme dozvolilo. Uradili smo mnogo toga dobrog, ostalo je još 12 kola, može mnogo da se uradi", rekao je Petrović za "Sportski žurnal".

"Dogovor je da se sporazumno raziđemo. Došao sam u Zvezdu iz trećeg pokušaja i to u veoma delikatnom trenutku. Znao sam čega se prihvatam, očekivao sam veće povjerenje i razumijevanje, kao i finansijsku podršku. Da se to dogodilo, rezultat bi sigurno bio bolji. Tri mjeseca je malo", dodao je on.

Kapiten Zvezde Tadija Dragićević i Marko Kešelj su početkom nedelje podnijeli zahtijev arbitražnoj komisiji Košarkaškog saveza Srbije za raskid ugovora sa klubom zbog neisplaćenih zarada.

Petrović, bivši trener FMP-a i Hemofarma smatra da nije zaslužio otkaz i da su na rezultate značajno uticale povrede igrača i loša finansijska situacija.

"Radio sam najbolje što sam mogao, savjest mi je čista. Čak ni taj smanjeni budžet nije ispoštovan, neki igrači su od marta dobili samo jednu platu, a nosioci su igre. Imali smo problema i sa povredama što je moralo da se odrazi na učinak. Kao čovjek koji voli Zvezdu ovo nisam zaslužio", zaključio je on.

Navijači Zvezde su u utorak poslije poraza zatražili Petrovićevu ostavku, a iskusni strener smatra da su pristalice crveno-bijelih morale više da ga podrže i tako pomognu klubu.

"Žao mi je navijača. Ipak, mogli su mnogo više da me podrže pozitivnom energijom. U Srbiji sam bio smijenjivan u FMP-u i Hemofarmu, a prebacio sam plan. Ni sada nismo zakazali, ciljevi nisu ni postojali", dodao je Petrović.

Prema saznanjima MONDA, najveće šanse da naslijede Petrovića imaju Aleksandar Trifunović, Igor Kokoškov i Vlada Vukoičić.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC