• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "slomio" FMP

Crno-bijeli ubjedljivo pobijedili "pantere" iz Železnika u zaostaloj utakmici prvog kola NLB lige (86:59) i sada je ispred njih na tabeli samo Cibona.

 Partizan "slomio" FMP Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana savladali su FMP Železnik po drugi put u razmaku od četiri dana (86:59), što im je bilo dovoljno da od Olimpije preuzmu drugo mjesto na tabeli NLB lige.

Mladi tim "pantera" pokazao je da ima srca i talenta, ali da nema ni fizičku ni mentalnu snagu da se odupre crno-bijelima kada do maksimuma pojačaju pritisak u odbrani.

FMP je u 18. minutu vodio 29:28, posle sedam uzastopnih poena Nemanje Protića, ali je Partizan do odlaska na odmor uspio da napravi seriju od 12:0, poslije čega njegova pobjeda nije dolazila u pitanje.

Rezultat utakmice po četvrtinama na pravi način opisuje tok zbivanja na terenu - 14:16, 26:15, 20:10, 26:18.

"Panteri" su na početku zaigrali na kartu umora crno-bijelih, brzom igrom su donekle iznenadili domaćina (9:13), ali su Aleksandar Rašić i Petar Božić početkom druge četvrtine ubacili trojke i preokrenuli rezultat.

Protić je "simultankom" održavao ravnotežu još neko vrijeme, da bi Rašić sa šest poena iz dva napada, a onda i Slavko Vraneš pogotkom sa distance i "zakucavanjem" poslije ofanzivnog skoka donijeli Partizanu dvocifren višak - 40:29.

Drugo poluvrijeme počelo je serijom crno-bijelih od 9:1 - odnosno 21:3 od posljednjeg vođstva Železnika (49:32) i do kraja utakmice se igralo za publiku, koja je u sasvim solidnom broju ispunila Pionir, poslednji put u 2009. godini.

Opasno je bilo pod košem Partizana u 35. minutu, kada su Lorens Roberts i Slavko Vraneš skočili da blokiraju Miroslava Raduljicu. Amerikanac je udario Raduljicu po glavi, a Vraneš Robertsa u lice, poslije čega su svi osim Vraneša ostali na parketu...

Na svu sreću, niko se nije povrijedio!

Crno-bijeli su ravnomjerno rasporedili poene: Rašić 13, Roberts 12, Vraneš 11 (9sk), Dušan Kecman 11 (6as), Božić 11... dok se u timu Vlade Đurovića izdvojio Protić sa 18 poena.

TABELA: Cibona 12-2, Partizan 10-4, Olimpija 10-4, Zagreb 9-5, Zadar 8-5, Hemofarm 8-5, Budućnost 8-6, Crvena zvezda 6-8, Cedevita 6-8, Radnički 6-8, Široki 5-9, FMP Železnik 4-10, Helios 3-11, Bosna 2-12.

PAROVI 15. KOLA (9/10. januara): Crvena zvezda - FMP Železnik, Hemofarm - Cedevita, Zadar - Radnički, Budućnost - Zagreb, Helios - Široki, Bosna - Olimpija, Cibona - Partizan.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC