• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko doputovao bez Adrijane

Marko Jarić je u subotu doputovao u Madrid, a španski novinari koji su ga sačekali na aerodromu bili su dijelom razočarani...

 Marko doputovao bez Adrijane Izvor: MONDO

Marko Jarić trebalo je da zaradi oko 15 miliona dolara u Memfisu do kraja sezone 2010/2011. Kada je odlučio da napusti NBA i pređe u Real Madrid, otvorilo se pitanje koliko od tog novca sljeduje njemu, odnosno koliko će mu biti odbijeno zbog raskida saradnje.

Pregovori oko podjele zagarantovane sume dovele su do toga da Jarićev dolazak u Madrid usljedi kasnije nego što se očekivalo, ali naš košarkaš može da bude zadovoljan, uprkos činjenici da u nedjelju uveče neće igrati protiv Barselone, kao i da je morao da se odrekne sume od 1,3 miliona dolara.

S obzirom na to da mu ostaje skoro 14 miliona, a da je u isto vrijeme dobio priliku da konačno igra košarku, Jarić ima više razloga da bude zadovoljan.

Jarić je u subotu sletio u Madrid, gdje su ga dočekali brojni novinari. Većina ih je bila razočarana kada se Srbin pojavio sam, bez supruge Adrijane Lime. Špance pojednako zanima kako će se Jarić snaći u Realu, koliko i to da li će supruga Adrijana i ćerkica Valentina takođe postati stanovnice Madrida.

Nedugo po dolasku u Madrid, Jarić (30) je otišao na medicinske preglede i sa lakoćom ih prošao, ali u Madriđani u međuvremenu nisu uspjeli da mu srede i licencu za nastup u ACB ligi, tako da će Beograđanin samo posmatrati "El Klasiko" između Reala i Barselone.

Američki analitičari slažu se oko toga da ne bi svaki košarkaš dobio toliki procenat zagarantovane sume u slučaju ranijeg raskida ugovora sa NBA klubom, ali činjenicu da je Memfis zadržao svega 1,3 miliona dolara vide u tome što je Jarić javno rekao da želi da se vrati u Evropu, čime je njegova tržišna vrijednost u Americi pala gotovo na nulu.

U NBA ligi nema transfera, igrači mijenjaju sredinu isključivo trejdovima, tako da se pod tržišnom vrijednošću "nula" misli na to da nijedan klub ne bi želio da daje košarkaše za Jarića u ovom trenutku. Takođe, novinari podsjećaju da će "pola lige" narednog ljeta postati slobodni agenti i da je Memfis svjesno otvorio prostor u budžetu za sezonu 2010/2011, jer bi Jarić tada "vukao" 7,6 miliona dolara.

Bez Jarića, Grizlisi su ispod granice "selari kepa" i biće konkurentniji u pokušaju da dovedu nekog od igrača bez ugovora narednog ljeta.

Video sa dočeka Marka Jarića u Madridu pogledajte na našem web portalu www.mondo rs

(N. J. - MONDO, foto: as.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC