• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trifa: Da je lako, ne bih došao!

"Ono što je za većinu balast, za mene je motiv. Posao bez presije me ne motiviše", rekao je novi trener Zvezde Aleksandar Trifunović.

 Trifa: Da je lako, ne bih došao! Izvor: MONDO

Aleksandar Trifunović po treći put u životu predstavljen je kao novi trener Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Svjestan da dolazi u teškom trenutku i da je vjerovatno jedan od rijetkih, koji bi se prihvatio teškog posla, odmah je svima poručio:

"Ono što ne želim je da ovo predstavljanje javnosti pretvorim u analizu onoga što se događalo u Crvenoj zvezdi ove sezone. Mislim da se ionako mnogo o tome priča i da je nekolicina vas (novinara) ovde bolje upućena u to, od mene samog", usmjerio je Trifa razgovor od danas, ka budućnosti.

"Kada bih to radio, vjerovatno bi se stekao utisak da odmah stvaram sebi alibi. Istina je da sam prihvatio da dođem u Crvenu zvezdu, jer sam ubijeđen da momci, koje ću trenirati, imaju veliki potencijal", dodao je Trifunović, koji je u dva navrata obavljao funkciju prvog trenera Zvezde, dok je u međuvremenu bio asistent Zmagu Sagadinu.

Priča o Zvezdi i Trifi ne počinje njegovim prvim dolaskom na mjesto trenera, u sezoni 2002/03, što je ujedno bio i njegov debi u ulozi trenera. Ona je počela mnogo prije toga, još kada je kao momak zaigrao u mlađim kategorijama kluba, a potom osvojio dvije titule prvaka Jugoslavije 1993. i 1994. godine.

"Prihvatio sam ovaj poziv između ostalog zbog toga što sto odsto pripadam Crvenoj zvezdi, još od vremena kada sam igrao košarku, pa do danas. A, pripadnost se odražava i tako što se pomogne i kada situacija nije nimalo laka", dodao je čovjek, koji je otišao iz Zvezde decembra 2004. godine, kako bi ekipu preuzeo Dragan Šakota.

Od tada, do ove jeseni, Trifunović je vodio Lijetuvs Ritas, Panionios, a onda se kratko zadržao u Spartaku iz Sankt Peterburga.

Trifunović je naglasio da ima veliku želju da radi u Zvezdi, iako nije "iz prve" prihvatio ponudu da se vrati na Mali Kalemegdan, u trenucima kada Zvezda čeka predsjednika, plate kasne, igrači traže raskide ugovora, a tim posrće u namjeri da dogodine obezbijedi plasman u Evrokup...

"Iluzorno je pričati o ambicijama Zvezde, a ja imam ogromnu želju da radim u narednih šest mjeseci. Da je lako ne bih bio ovde. Pripadnost o kojoj sam pričao izražava se kada je najteže. Ono što je za većinu balast, za mene je motiv. Posao bez presije me ne bi motivisao dovoljno", rekao je Trifunović, koji govori o radu do kraja sezone, ali je činjenica i da je potpisao ugovor na godinu i po dana.

Trifa nije "časio časa"... Uporedo sa razgovorima o njegovom angažmanu, pomenuta su i moguća pojačanja.

"Pričali smo o mogućim pojačanjima, ali tek u narednim danima moći ću da imam jasniju sliku. Moja želja je da provedem izvjesno vrijeme sa timom, ali u slučaju pojačanja moraću da se prilagodim situaciji na tržištu i u klubu. Lako je sada reći treba nam plej ili petica. Kada je reč o mladim igračima, šansa ne može da se dobije gratis. Dobiće je sigurno, ali će morati i da rade", zaključio je Trifunović.

U periodu kada je malo toga pozitivnog vezano za Crvenu zvezdu, razlog da bude zadovoljan imao je generalni menadžer Milan Opačić.

"Doveli smo jednog od najperspektivnijih mladih trenera i čoveka koji je bio prvi pik u našem izboru. Ciljevi su ostali isti, dolaskom Aleksandra Trifunovića oni se nisu promijenili. Ne gladamo u prošlost, okrenuti smo budućnosti. Ugovor je potpisan do juna 2011. godine sa idejom da se saradnja nastavi", rekao je Opačić.

Na konferenciji za medije na Malom Kalemgdanu održanoj u nedelju nije bilo riječi o tome da li će Marko Kešelj i Tadija Dragićević povući zahtijeve za raskid ugovora, ali je očigledno da se situacija razvija u tom smjeru.

Trifunovićeva prezentacija samo je argument više da Kešelj i Dragićević ostanu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC