• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci i Slovenci "overili" kartu za Eurobasket

Autor mondo.rs

Još dve reprezentacije iz regiona bivše Jugoslavije sigurno će učestvovati na Evropskom prvenstvu (EP) 2017. godine

 Crna Gora i Slovenija na Eurobasketu 2017 Izvor: MONDO/Mladen Stojović


Posle Srbije i Hrvatske, koje su se plasirale na EP učešćem na Olimpijskim igrama, još dve reprezentacije iz regiona obezbedile su svoje mesto među najboljim evropskim selekcijama.

Reprezentacija Crne Gore pobedila je prošle noći Albaniju u Baru 94:56 i pred 1.600 gledalaca izborila kartu za Eurobasket pre poslednjeg kola i duela protiv Gruzije na istom mestu - u hali "Topolica".

Istovremeno je i u Ljubljani slovenački sastav Igora Kokoškova takođe slavio plasman, savladavši Belgiju 85:63, impresivnom serijom u trećoj četvrtini - 35:6!

Kapiten i lider ekipe, Goran Dragić, postigao je 17 poena i sabrao 10 asistencija, na oduševljenje publike u dvorani "Stožice".

Izvor: MN PRESS



"Čestitam svojim igračima i ovu pobedu, a i celo leto. Još jedan je meč pred nama i jako nam je važam. Činjenica da smo se već plasirali na Eurobasket je sama po sebi veliki uspeh, ali Sloveniji i jeste tamo mesto. Mislim da bi Slovenija uvek trebalo tamo da učestvuje. Sada se okrećemo poslednjem kolu i duelu protiv Ukrajine, jer hoćemo da završimo kvalifikacije na prvom mestu", rekao je Kokoškov posle utakmice.

Izuzev Crne Gore i Slovenije, kroz kvalifikacije su mesto na Eurobasketu obezbedile zasad još tri selekcije. Rusija je "overila" kartu prošle subote u Tuzli, a Belgija i Mađarska su to učinile u sredu.

Predstojeće subote, u poslednjem kolu, biće poznat i spisak poslednjih šest ekipa koje će izboriti plasman na zatvaranju kvalifikacija. Među njima će jako teško biti selekcija Bosne i Hercegovine, koja je u sredu u Švedskoj ostvarila pobedu, ali je to po svemu sudeći "Pirov" trijumf.

Preostale četiri karte za plasman biće podeljene na osnovu plasmana drugoplasiranih selekcija, a njihova tabela trenutno izgleda ovako: Velika Britanija (+1) 6, Bosna i Hercegovina (+1) 6, Gruzija 5, Island 5, Nemačka 5, Ukrajina 5, Estonija 4.

Podsetimo, reprezentacija Srbije jedna je od 13 poznatih učesnika Evropskog prvenstva, uz četiri domaće selekcije (Rumunija, Finska, Izrael i Turska), još četiri učesnika Igara (Hrvatska, Francuska, Litvanija i Španija), kao i preostala četiri učesnika olimpijskih kvalifikacija (Češka, Grčka, Italija i Letonija).

Eurobasket 2017 biće odigran od 31. avgusta do 17. septembra sledeće godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC