• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP: Snosimo posledice zbog tuđih propusta

Autor mondo.rs

Klub iz Železnika objasnio saopštenjem svoju delikatnu situaciju i poslao apel da budu otkriveni svi detalji zavere protiv srpske košarke.

 Snosimo posledice zbog tuđih propusta Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS



KK FMP još nema definitivnu potvrdu da li će u nastupajućoj sezoni nastupati u Evropi, iako je podneo kandidaturu za Evrokup.

Posle jasnog nagoveštaja iz Barselone da će klub iz Železnika igrati to takmičenje, Košarkaški savez Srbije poručio je da će i na "pantere" biti primenjena zabrana registracije igrača kojom je ranije prećeno i Partizanu i koju su crno-beli naveli kao osnovni razlog odustajanja od Evrokupa.

U međuvremenu, FMP je saopštio da je rešen da učestvuje u tom takmičenju, kao i da je njegova aplikacija za Evrokup prihvaćena, a uz to je poslao i niz pitanja Košarkaškom savezu Srbije, među kojima je istaknuto: "Zašto FMP nije primljen u FIBA Ligu šampiona?".

U danima nakon javnog postavljanja tih pitanja, odgovori iz Sazonove očigledno nisu upućeni u Železnik, pa se klub iz Stjepana Supanca oglasio novim saopštenjem.

FMP je ponovio stav da je rešen da igra Evrokup, ali i ukazao na to da je dospeo u neugodnu situaciju, u kojoj će neizbežno biti na gubitku.

Takođe, iz Železnika je poručeno da su došli do svih relevantnih podataka oko "zavere koja se plela mesecima oko srpske košarke", kao i da trpe velike pritiske da odustanu od Evrokupa.

"Snosimo posledice i krivicu za tuđe propuste", poručeno je, između ostalog.

Uz to, FMP je poslao apel drugima da objasne ta nova saznanja, uz poruku javnosti da shvati da srpska košarka više nije u "eri u kojoj se jedan klub pita za sve".

Saopštenje kluba iz Železnika prenosimo u celosti:

"KK FMP čekao je, kao što je i obećao srpskoj javnosti, 9. dana da dobije odgovore od Košarkaškog saveza Srbije, na postavljena pitanje u vezi prepreka oko našeg učešća u Evrokupu.

Pošto odgovore nismo dobili objavljujemo dopis koji smo uputili KSS-u 06.09.2016. godine kako bi javnost bila upoznata sa njegovom sadržinom. U međuvremenu došli smo do svih relevantnih podataka oko ove, sada slobodno možemo reći zavere koja se plela mesecima oko srpske košarke. Pošto smo rešeni da igramo Evrokup, a dovedeni smo u neugodu situaciju u kojoj ćemo, šta god da konačno odlučimo, biti na gubitku, smatramo da imamo puno pravo da objasnimo srpskoj košarkaškoj javnosti šta se dešavalo prethodnih meseci, i kako smo došli u ovu situaciju. KK FMP trpi velike pritiske da odustane od Evrokupa i pretrpi materijalne gubitke i još postane nekakav krivac za tuđe propuste...

Zato sada neka neki drugi objasne naša saznanja, a javnost, ne i lažni ideolozi i kolumnisti, koji se tako brinu za srpsku košarku i lažu javnost, shvate da smo u 2016.godini i da srpska košarka nije više u eri u kojoj smo imali jedan klub koji se pitao za sve i zbog čijih odluka su svi ispaštali…"

Čekajući rasplet situacije, nezvanične informacije već govore da je Evrokup odlučio da promeni najavljeni format takmičenja i da je s tim u vezi već napravio konkretne poteze.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC