• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Sami smo krivi za visoke standarde

Kapiten reprezentacije Srbije poželio "još jednog Krstića" u 2010. i uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

 Krstić: Sami smo krivi za visoke standarde Izvor: MONDO

Nenad Krstić, kapiten reprezentcije Srbije i centar Oklahome, ima mnogo razloga za zadovoljstvo kada sumira utiske iz prošle godine, ali i da se nada da će mu 2010. biti bar podjednako uspješna.

"Prošla godina bila je najuspješnija u mojoj karijeri. Na početku 2009. vratio sam se u NBA, potpisao ugovor na tri godine i praktično riješio egzistenciju. Potpisao sam još jedan ugovor, sa suprugom Tanjom. Uspio sam da se popnem na pobjedničko postolje sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, što je do tada bio neostvaren san. I da ne zaboravim, postao sam kapiten Srbije. To je kruna mog rada", rekao je Krstić u intervjuu za "Novosti".

"Na prvom mjestu želim da me u 2010. 'služi' zdravlje, jer znam koliko je bitno u životu. Poželio bih da ostanem srećan, uspjeh sa reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Turskoj i, naravno, još jednog Krstića".

O Argentincima, rivalima u grupi na Svjetskom prvenstvu, Krstić je rekao:

"Čujem da se Đinobili koleba, nalazi se u godini ugovora i neizvjesno je da li će igrati u Turskoj. Samo, nikad ne treba potcijeniti argentinski patriotizam. Tačno je da njihovi igrači već ulaze u godine, Obertu je 35, ali Skola i Noćioni se još dobro drže. Vratio se i Delfino, igra veoma solidno".

Poštuje i Nijemce.

"Cio život je u Dalasu, troši 20-25 lopti po utakmici i ima ogromno samopouzdanje. Nije isto igrati u reprezentaciji i u NBA, ali on uvijek igra na isti način. Pravi čovjek-tim. Ako Nijemci povedu i Kamana, biće veoma opasni".

Poslije uspjeha na Evropskom prvenstvu, apetiti srpske nacije su naglo porasli.

"Sami smo krivi. Naši ljudi sada očekuju da se ne spuštamo ispod standarda koje smo postavili. Ako ispadnemo u četvrtfinalu, mnogi će pričati o neuspjehu. Realno, biti među osam najboljih na svijetu je veliki uspjeh, posebno za naše mlade igrače".

Krstić se prošlog ljeta odrekao medenog mjeseca zbog priprema reprezentacije za EP.

"Vrijedilo je. Da nismo uspjeli da prođemo grupu, sigurno bih bio malo nervozniji. Kada se završi sezona, pokušaću da uglavim jedno kratko bračno putovanje do početka priprema za Svjetsko prvenstvo".

Prija mu život u Oklahomi.

"Pravi američki grad, miran, nema gužve u saobraćaju. Prija nam, posebno poslije ludnice u Moskvi i Njujorku. Dvorana je uvijek puna, a trenutno se gradi novi trening centar, koji će biti najbolji u NBA".

Otkupio je stan u kome je živio u vrijeme dok je igrao u Nju Džersiju.

"Više se nalazi u Njujorku nego u Nju Džerziju. Sada nemam mnogo vremena da tamo boravim. Kada završim karijeru, to će biti moja druga kuća".

Krstić ima zanimljiv nadimak u ekipi.

"Pošto se muče da izgovore Krstić, počeli su da me zovu Krispi. Znate, kao pahuljice, koje jedan naš pomoćni trener stalno jede. Zovu me i Ninad", zaključio je kapiten srpske reprezentacije.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC