• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arenas: Samo sam sklonio pištolje od djece

"Tog ponedjeljka, uzeo sam pištolj bez municije kako bih napravio šalu sa svojim saigračem. Nije bio napunjen i nisam uperio u njega", tvrdi Arenas.

 Arenas: Samo sam sklonio pištolje od djece Izvor: MONDO

NBA zvijezda Gilbert Arenas, svjestan da će mu hvatanje za pištolj u svlačionici svog tima Vašington Vizardsa vjerovatno donijeti dugu, dugu suspenziju i veliku novčanu globu, zatražio je preko svog advokata da se u najkraćem roku i prvi pojavi pred Disciplinskom komisijom lige.

Saslušanje je održano u noći između ponedjeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu, a američki mediji prenijeli su šta je kao razlog za držanje vatrenog oružja u svlačionici u Verizon Centru naveo Arenas.

"Kao što sam rekao ranije, imao sam četiri pištolja, bez municije, u svojoj kući u Virdžiniji, ali sam ih prenio u svoj ormarić u svlačionici Verizon Centra, kako bih ih sakrio od svoje djece", objasnio je Arenas kako su se pištolji pojavili u dvorani Vizardsa, a potom rekao da nije znao da je time prekršio zakon savezne države Kolumbija, čiji je Vašington glavni grad.

Arenas se potom osvrnuo na događaj, koji se odigrao 21. decembra prošle godine.

"Tog ponedjeljka, uzeo sam pištolj bez municije kako bih napravio šalu sa svojim saigračem. Nasuprot nekim medijskim izvještajima, nikada nisam prijetio, niti uvrijedio nekoga, a najmanje sam upirao pištolj u nečije lice. Šala ili ne, sada razumijem šta sam uradio i da je to bila velika greška. Nije uopšte trebalo da donesem oružje u 'Di-Si' (Vašington), a naročito da ne postoji šala sa oružjem, makar ono bilo prazno", dopisao je Arenas, u šta će malo ko povjerovati.

"Veoma mi je žao zbog negativnog efekta, koji sam izazvao svojom nepromišljenom reakcijom. Izvinjavam se mom timu, saigračima, Nacionalnoj košarkaškoj asocijaciji (NBA) i navijačima. Želim da se izvinim svima koje sam iznevjerio i obećavam da se ovo neće ponoviti", stoji na kraju izjave.

Uprkos tome što Arenas tvrdi da je sve bila samo neslana šala, gotovo svi američki listovi bave se spekulacijama oko toga šta je izazvalo umalo krvoproliće u svlačionici Vizardsa. Iako za sada ne postoje izjave svjedoka, svi listovi pozivaju se na neimenovane izvore, koji tvrde da je do konflikta između Arenasa i saigrača Džavarisa Kritentona došlo zbog povećeg kockarskog duga.

Arenas je navodno dugo odbijao da vrati novac Kritentonu, a kada je ovaj insistirao da mu se dug isplati, iz ormarića su povađeni pištolji. Ne samo da se oružja latio Arenas, već ga je kod sebe (takođe navodno) imao i Kritenton!

Svađa je počela još 19. decembra, dok su igrači Vašingtona igrali karte u avionu, na povratku iz Finiksa. Narednog dana, Vizardsi su imali slobodno, a izvori ESPN i drugih medijskih kuća u SAD otkrili su da je sukob produbljen već 21. decembra, kada se ekipa okupila za redovan trening.

Arenas je navodno, zbog svega izrečenog u avionu, položio tri pištolja na stolicu pored Kritentonovog mjesta u svlačionici i da mu je, kada je ovaj stigao, poručio da izabere jedan za dvoboj. Iste sekunde, Kritenton je upoznao da on već ima svoj pištolj i izvadio ga.

Arenas je objasnio da je pištolje "ponudio" kao šaljiv način da odgovori na Kritentonove prijetnje da će mu pucati u već operisano koljeno, što je bilo izrečeno u avionu. Ako je to i bila šala, Kritenton je odreagovao ljutito i sukob je izbjegnut "za dlaku".

Mediji najavljuju da bi komesar NBA lige Dejvid Štern mogao da sačeka da federalni istražitelji završe proces protiv Arenasa i Kritentona, prije nego donese svoju odluku, mada je Arenas svojom "šalom" u velikoj mjeri prekršio pravila ponašanja NBA košarkaša.

REZULTATI:

Majami - Atlanta 92:75
/Vejd 28 - Kraford 23/

Čikago - Oklahoma 85:98
/Rouz 19 - Vestbruk 29, 6, Krstić 6, 3 sk, 1 as, 2 bl/

Juta - Nju Orleans 87:91
/Buzer 18, 14 - Braun 30, Stojaković 5 (1/6 za tri), 6 sk, 2 as, 1 ukr/

LA Klipers - Portland 105:95
/Kaman 20 - Vebster 25/

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC