• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Od 2006. godine me niko ne zove

"Od 2006. godine nisam imao nikakve kontakte sa ljudima iz KSS, zato ne verujem da ću ponovo igrati za reprezentaciju".

 Radmanović: Od 2006. godine me niko ne zove Izvor: MONDO

O Vladimiru Radmanoviću u posljednje dve, tri godine uglavnom ste mogli da čitate kada dođe vrijeme trejdova i kada dođe "njegovo veče" pa izbuši neki od obruča u NBA dvoranama.

U jednom od rijetkih intervjua koji je dao, ovog puta za "Sport", srpski košarkaš kaže da sa Košarkaškim savezom Srbije nema kontakt od 2006. godine. Godinu dana ranije, na EP u Srbiji i Crnoj Gori, Radmanović je odigrao svoj poslednji meč za nacionalni tim.

Još ga pamti. Bio je to onaj gorki poraz od Francuza u Novom Sadu, zbog kojeg je srpska reprezentacija ispala još prije četvrtfinala...

Radman je svjestan da su šanse da se vrati u nacionalni tim minimalne, ali ipak poručuje:

"Moja ljubav prema Srbiji i nacionalnom dresu uvijek je bila velika, kako prije, tako i sada. Nažalost, mediji su uspjeli da stvore sliku o nama koji igramo u NBA ligi, kao momcima kojima nije stalno ni do čega osim do novca, koji tamo zarađujemo", počeo je priču Radmanović, koji je rođen 19. novembra 1980. godine u Trebinju, a košarku je počeo da igra u mlađim kategorijama Crvene zvezde, za čiji je prvi tim debitovao još kao tinejdžer.

"OK, nekad je možda za to bilo osnova, ali nerijetko i kada nije bilo nikakvog povoda", vratio se Radmanović na priču o odsustvu patriotizma kod srpskih NBA zvijezda.

On je još 2001. godine kao igrač FMP Železnika otišao u NBA ligu, u Sijetl. Potom je, poslije pet sezona u "Kišnom gradu", trejdovan u Los Anđeles Kliperse, pa u Lejkerse, pa u Šarlot, da bi u svojoj desetoj sezoni, koju troši, došao u redove Golden Stejta.

Za deceniju u NBA ligi, Radmanović je odigrao 548 utakmica i ima prosjek - 9,1 poen, 4,1 skok po meču. Pored toga, ima i finale sa Lejkersima, protiv Boston Seltiksa u sezoni 2007/08.

Ali, u reprezentaciji ga nema...



"Od 2006. godine nisam imao nikakve kontakte sa ljudima iz KSS, zato ne vjerujem da ću ponovo igrati za reprezentaciju. To je najbolji odgovor, koji u ovom trenutku mogu da dam. Šanse su zaista male", svjestan je Radmanović, da će poslije žestoke smjene generacije, ali i velikog uspjeha koji je podmlađena Srbija ostvarila prethodnog ljeta u Poljskoj, teško uspjeti da izbori mjesto među 12 učesnika SP u Turskoj narednog ljeta.

"U svakom slučaju, smatram da treba pružiti priliku mlađima, a ako dođe do nekog razgovora između selektora i mene, od toga će i zavisiti moj povratak u nacionalni tim", dodao je Radmanović, koji kaže da mu je najljepši trenutak u karijeri, uprkos porazu, bio učešće u finalu NBA lige 2008. godine, a najteži eliminacija sa EP u SCG 2005. godine.

"Razočarali smo cijelu naciju, koja je bila uz nas... Ali, razočarali smo i sami sebe", kratko se osvrnuo Radmanović na svoj, za sada, posljednji nastup u reprezentaciji.

(MONDO, foto: Getty Images, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC