• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dobila triler u Moskvi (IZJAVE)!

Oliver Stević postigao odlučujući koš, a Boris Bakić sačuvao bodove oduzevši loptu Dmitriju Domaniju: Dinamo - Crvena zvezda 86:88!

 Zvezda dobila triler u Moskvi (IZJAVE)!   Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde kao gosti su savladali moskovski Dinamo i obezbijedili plasman u drugu fazu Evrokupa.

Crveno-bijeli su poželjeli dobrodošlicu treneru Aleksandru Trifunoviću, pobijedivši rezultatom 88:86, po četvrtinama 19:25, 27:22, 21:22, 21:17.

Zvezda narednog utorka u Pioniru dočekuje Beneton i sada je pitanje samo da li će u dalje takmičenje proći sa prve ili druge pozicije u F grupi.

Čitava utakmica u Moskvi protekla je u smjenjivanju timova u vođstvu, tako da se ni u završnici nije moglo bez drame.

Poene odluke postigao je Oliver Stević, na asistenciju Tadije Dragićevića, da bi Boris Bakić spriječio pokušaj domaćih da iznude produžetak ili preokrenu rezultat, tako što je "ukrao" loptu iskusnom Dmitriju Domaniju. Bakić je koji sekund ranije ušao u igru umjesto Dragićevića, što se pokazalo kao Trifunovićeva odlična odluka.

Stević je sa 11 poena i deset skokova bio statistički najkorisniji Zvezdin igrač.

Odlični su bili Majk Tejlor sa 22 poena (šut za trojku 4/7) i četiri asistencije, odnosno Nemanja Bjelica sa 12 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Marko Kešelj i Vladimir Štimac ubacili su po 11 poena, dok je Vuk Radivojević igrao samo četiri i po minuta na početku utakmice - vjerovatno je riječ o povredi.

U timu Dinama nije bilo ruskog reprezentativca Sergeja Monije, pa su Sergej Bikov sa 17 i Aleksej Šved sa 15 poena očekivano bili najefikasniji. Centar Aleksej Savrašenko imao je 12 poena i devet skokova.

Moskovljani su rekordnu prednost stekli već u osmom minutu (19:9), ali je Zvezda počela drugu četvrtinu serijom od 12:2, preokrenula na 31:27 i stavila im do znanja da ne želi da bude ekipa za "vađenje" (Dinamo je jurio prvu pobjedu u grupi).

Domaći igrači lako su poentirali iz reketa (šut za dva poena u prvih 20 minuta - 76 odsto!?), dok su crveno-bijeli dominirali u skoku - na kraju imali čak 19 ofanzivnih - i često pokušavali trojkama (10/27).

Zvezda je mogla da se "odlijepi" krajem treće četvrtine, ali je od vođstva 64:58 uz posjed lopte, do kraja te dionice opet ušla u rezultatski deficit (67:69).

Dinamo je u četvrtoj četvrtini vodio do 38. minuta, dva puta sa "plus pet", kada su Tejlor i Bjelica vezali pet poena i donijeli crveno-bijelima 84:83. Bjelica je još jednom poentirao za 86:84, Bikov izjednačio, a Stević bio posljednji koji je probacio loptu kroz obruč - 88:86.

REZULTATI PETOG KOLA

MOSKVA: Dinamo - Crvena zvezda 86:88

TREVIZO: Beneton - Šole (20.45 časova)

TABELA: Crvena zvezda 3-1, Beneton 3-1, Šole 2-2, Dinamo 0-4.

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA (12. januara): Šole - Dinamo Moskva, Crvena zvezda - Beneton.

JAČI ŽIVCI NA KRAJU

Aleksandar Trifunović konstatovao je da je premalo vremena proveo sa igračima, da bi timska igra bila na nivou koji on očekuje.

"Zadovoljan sam pojedinim dijelovima utakmice. Bili smo veoma nervozni, u prvoj četvrtini smo promašivali otvorene šuteve. Veoma sam zadovoljan skokom, a vidim da u fazi odbrane ima prostora za napredak", rekao je novi-stari trener Zvezde.

"Pametno smo odigrali završnicu, mada smo i ranije mogli da riješimo meč. Omela nas je povreda Radivojevića, zbog koje sam Videnova morao da držim u igri duže nego što sam planirao. Najvažnije je da smo definitivno obezbijedili prolaz u drugi krug", dodao je on.

Oliver Stević pokazao je da može da bude bitan šraf u "crveno-bijeloj mašineriji", što nije bio dok je na klupi sjedio Aco Petrović.

"Dinamu je ovo bila šansa da se pobjedom oprosti od navijača. Nije im igrao Monija, ali su ipak imali dovoljno raspoloženih pojedinaca. Kada smo u nastavku počeli agresivnije da branimo njihovu 'pik' igru, uhvatili smo ritam. Igralo se poen za poen i mi smo imali jače živce na kraju", smatra Stević.

Nemanja Bjelica naglasio je da "ćemo možda još malo da razmišljamo o ovom meču, a već od srijede biti koncentrisani isključivo na FMP".

"Veoma je važno da ponovo uđemo u seriju dobrih rezultata i da u tom ritmu nastavimo", rekao je srpski reprezentativac.

(MONDO, arhivska fotografija: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC