• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hečer: Nema više treme, polako shvatamo ko smo

Autor mondo.rs

Plejmejker Partizana radostan zbog čestih utakmica, ne opterećuje se time što je brzo izrastao u ljubimca navijača.

 Vil Hačer poslije pobjede Partizana nad Cibonom Izvor: MN PRESS

Cibona je bila jak i uporan protivnik, ali Partizan je u petak uradio ono što je morao pred 6.500 svojih navijača u dvorani "Aleksandar Nikolić".

U oba poluvremena imao je nalete kojima je stigao do dvocifrene prednosti, zatim su gosti uzvraćali, pretili, ali u poslednjih pet minuta nisu uspeli da priđu bliže od "minus pet".

Bila je to treća pobeda crno-belih, za ostanak na vrhu sa Crvenom zvezdom i Budućnošću, dok su Zagrepčani prvi put poraženi.

"Čvrst su tim, i
maju dobre igrače, posebno na unutrašnjim pozicijama. Žižić nam je zadao dosta problema, ali kad se podvuče crta, mislim da smo igrali dobro. Za nas je ovo velika pobeda, poboljšali smo skor na 3-0, uz pomoć navijača koji su nas podržavali kroz uspone i padove, periode od po nekoliko minuta kada nismo mogli da damo koš", rekao je novinarima Vil Hečer po izlasku iz svlačionice.

Navijači verovatno nisu očekivali neizvesnu završnicu posle vođstva od 70:57 na kraju treće četvrtine?

"D
va puta nam se desilo da ispustimo veliku prednost. U takvim trenucima je dobro imati iskusne igrače, kao što smo Ratkovica i ja, koji ne padaju u paniku. Igrali smo kod kuće, trebalo je samo da se smirimo i organizujemo par dobrih napada", mirno je pričao Hečer.

"Jeste loše za živce, jer kad imaš 15 poena razlike, želiš da odeš na 20, ali ako se to ne desi, moraš da ostaneš priseban i uradiš ono što je potrebno da sačuvaš pobedu. Nama je to uspelo".

Iskusni Amerikanac ubacio je šest trojki iz 10 šuteva, dovoljno da u nekim trenucima "zapali" ionako glasne i za pesmu motivisane Grobare. Sa šest asistencija bio je na nivou iz prva dva kola, dok je sa 25 postignutih poena podigao prosek sa 16 na 19 po utakmici.

Normalno je da polako izrasta u ljubimca navijača, ali stiče se utisak da to ne može mnogo da ga ponese i da je reč o maksimalnom profesionalcu.

"
Samo pokušavam da igram najbolje što mogu za svoj tim, takav sam bio i ranije, bez obzira koliko me navijači voleli. Znam svoju ulogu u timu. Pokušavam da dovedem saigrače u dobre pozicije da poentiraju, nekada gledam sam da poentiram. Šta god je potrebno da bismo pobedili".

Izvor: MN PRESS


Partizan će stoprocentni učinak u ABA ligi pokušati da održi u Skoplju protiv Karpoš Sokolija, u ponedeljak od 18 časova. Biće to četvrti meč za 10 dana.

"
Česte utakmice nikad nisu loša stvar. Igrači vole da igraju, ne vole kada treba da treniraju sedam dana do sledećeg meča", nasmejao se Vil Hečer.

"Naravno da se i umoriš igrajući u ovakvom ritmu, ali bićemo u redu. Pogledaćemo kako igra sledeći protivnik, pronaći ćemo dodatni motiv i još energije da dobijemo još jednu utakmicu u gostima. Neće biti lako, oni nemaju nijednu pobedu, zato moramo potpuno da se koncentrišemo na posao koji je pred nama".

Posle samo 58 poena ubačenih Mornaru u Baru, crno-beli su vezali dve utakmice na veći broj poena. Amerikanac ističe da ekipa još traži svoj identitet.

"Prva utakmica nije bila merilo. Imamo mnogo talentovanih, ali mladih i ne toliko iskusnih igrača, koji nisu naviknuti na glavne uloge. Protiv Mornara je bila vidna trema, imali smo i sreće da njihov igrač promaši polaganje za pobedu. Bio je početak sezone, ne znate šta da očekujete. Kada smo prošli to gostovanje, otišli smo u Skoplje i dali preko 90 poena, Ciboni 80 i nešto..."

"Mislim da su momci postali relaksiraniji i sigurniji u sebe, da sve više shvatamo kakve su nam uloge i usvajamo ono što bi trebalo da bude naš identitet, kao ekipe. Trenutno nismo gotov proizvod, ali biće nam jasnije šta smo kada prođe još nekoliko utakmica", poručio je nekadašnji košarkaš PAOK-a, Šarlroe, Avra, Hapoel Galila, Keravnosa...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC