• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Trifa za navijače, Valde sa novim "Božićem"

Crvena zvezda i FMP sastaće se u subotu u 19.30 u Pioniru, a ulaz za gledaoce biće besplatan. Saša Stefanović se vratio u Železnik.

 NLB: Trifa za navijače, Valde sa novim "Božićem" Izvor: MONDO

Na krilima pobjede u Moskvi protiv Dinama, kojim su ovjerili plasman u narednu rundu Evrokupa, crveno-bijeli u subotu dočekuju FMP, u 15. kolu NLB lige.

Biće to druga utakmica pod vođstvom trenera Aleksandra Trifunovića, a prva na domaćem parketu. Zvezda je navijačima uputila pozivnicu - ulaz na tribine Pionira biće besplatan.

"Želim da našim navijačima pošaljemo poruku. Osim karaktera i želje za pobjedom, moramo da razvijamo i želju za dobrom igrom. Moramo i da naučimo da se nosimo sa pobjedama i porazima. Da iz eventualnih izgubljenih mečeva izlazimo jači i da razvijamo naš sistem igre", istakao je Trifunović za klupski sajt.

Prvi duel dvije ekipe u Jadranskoj ligi FMP je riješio u svoju korist poslije produžetka.

"FMP jeste najmlađa ekipa u Jadranskoj ligi, ali ne i najneiskusnija. Zbog ranog ulaska igrača u seniorski pogon i načina rada koji gaje duži niz godina sigurno im ne manjka iskustvo", dodao je Trifunović.

"Ono sto želim od moje ekipe je maksimum na terenu. To treba da se ispolji u odbrani i u tranziciji, a da napad bude proizvod timskog rada i inspiracije pojedinca", dodao je trener crveno-bijelih.

Trifunović bi na utakmici koja će se igrati od 19.30 u dvorani Pionir trebalo da računa na kompletan sastav, iako su Vuk Radivojević i Nemanja Nedović imali problema sa lakšim povredama.



S druge strane, FMP se pojačao - poslije pet godina vratio se Saša Stefanović (na slici kada je igrao za tim iz Železnika 2004). Iskusni 34-godišnji bek doskora je igrao u Iranu.

"Presrećan sam što sam se vratio u FMP. Ovo je kruna moje karijere, proradile su emocije i sjećanja na divnu sezonu u kojoj sam sarađivao sa trenerom Vladom Đurovićem. Iz Irana nosim divne uspomene, bio sam najbolji igrač i strijelac Tozin Elektrika, a nadam se da ću po povratku u Srbiju biti od koristi mladoj ekipi FMP-a. Vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone zabilježiti mnogo bolje rezultate", rekao je Saša Stefanović.

Trener Vlade Đurović je zadovoljan zbog dolaska prekaljenog košarkaša.

"Odlično poznajem Stefanovića, posjeduje iskustvo, borbenost, dobar šut... Moja ideja je da Saša bude naš Petar Božić! Dakle, pravi vođa na terenu. Koristiću ga na pozicijama beka šutera i pleja. Stariji je od Samardžiskog i Protića 11 godina, a od Muslija čak 16. Očekujem da će nam pomoći u neizvjesnim utakmicama, a da smo Stefanovića imali u timu u dosadašnjem dijelu sezone sigurno je da bismo imali više pobjeda", podvukao je Đurović.

Postoji mogućnost, ako papiri iz Irana stignu na vrijeme, da zaigra već protiv Zvezde.

"Vrlo često nam se namješta da igramo protiv timova koji su promijenili trenera ili im je utakmica sa nama najvažnija u prvenstvu. Nismo imali mogućnosti da pogledamo meč iz Moskve, a sigurno je da je Trifunović imao vremena da unese neke novine. Amerikanac Tejlor je odigrao odlično protiv Dinama, što me nije iznenadilo jer je stigao sa solidnim NBA učinkom. Ostale igrače odlično poznajemo i smatram da ne mogu previše da nas iznenade. Prvenstveno se to odnosi na Kikanovića, Dragićevića, Bakića, Radivojevića, Stevića", rekao je Đurović.

Parovi 15. kola:

Subota

Zadar - Radnički 19.00
Helios - Široki
Budućnost - Zagreb 19.15
Hemofarm - Cedevita
Crvena zvezda - FMP 19.30

Nedelja

Bosna - Olimpija 12.15
Cibona - Partizan 16.15

TABELA: Cibona 12-2, Partizan 10-4, Olimpija 10-4, Zagreb 9-5, Zadar /-1/ 8-5, Hemofarm /-1/ 8-5, Budućnost 8-6, Crvena zvezda 6-8, Cedevita 6-8, Radnički 6-8, Široki 5-9, FMP Železnik 4-10, Helios 3-11, Bosna 2-12.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC