• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić o Laboviću: Ti si MVP, a drugo si zas*ao

Autor mondo.rs

Trener Partizana imao direktnu poruku za nekada veliku nadu srpske košarke. Govorio je i o "operisanom kanceru" Karpoš Sokola, kao i trener domaćina Siniša Matić.

 Džikić o Laboviću: Ti si MVP, a drugo si zas*ao Izvor: MN Press/Petar Stojanovski

Izvor: MN Press/Petar Stojanovski

Partizan se i drugi put ove sezone nasmejan vraća iz Makedonije, jer je i u ponedeljak ostvario pobedu u Skoplju - drugu u četiri kola.

Nakon gostovanja MZT-u, crno-beli su osvojili bodove i na terenu Karpoš Sokola, ekipe našeg trenera Siniše Matića, za koju igra nekoliko srpskih igrača.

Jedan od njih je i Dragan Labović, nekada veliki talenat FMP Železnika i srpske košarke, sa kojim je trener Partizana Aleksandar Džikić imao zanimljiv dijalog na konferenciji za novinare.

"Možete da siđete u svlačionicu i da pitate moje momke. Kako smo završili prošlu utakmicu protiv Cibone ulazio sam među njih i govorio: 'Momci, idemo sad tamo (u Skoplje), biće... Komplikovano. Da ne psujem...'"

 "Onda čujem da je Siniša operisao 'kancer' (otpustio Amerikanca Lamonta Meka, prim. novin) i kažem im 'skupiće se ljudi, bre, šta vam je, sklonio je čoveka koji kvari'. Pa im objašnjavam ko je onaj tamo (pogled ka Laboviću), koliko je imao godina kad je bio MVP srpske lige", zastao je Džikić, pa se direktno obratio sada već iskusnom košarkašu.

"Hajde, reci im da si imao 18 godina kada si bio MVP, nemoj da se stidiš. Neke druge stvari si zasrao u životu..."

Novica Veličković i Dragan Labović
Izvor: MN Press/Petar Stojanovski



Nasmejavši sve prisutne, Džikić je izmamio osmeh i nekadašnjem reprezentativcu, koji je odmah odgovorio:

"Ja se stidim? Nikad se nisam stideo", nasmejao se i Labović.

Nakratko zastavši, šef struke Partizana još je objašnjavao kako je pripremao ekipu.

"Objašnjavaš im kako će biti teško, kako Sokoli umeju da igraju, kako trener ume od onoga što ima da napravi ono što mu odgovara, da mogu da igraju sa dva pleja, da imaju igrače koji mogu da igraju tri na četiri, pa četiri na pet, da imaju igrače koji mogu da 'popaju', koji mogu da šutnu za tri poena... Otprilike, noćna je mora da spremiš".

"I sve ja to ispričam i bude ovakva utakmica. Kažem im posle da je najvažnija stvar da smo pobedili i da se posle nekog vremena niko neće ni sećati. Bilo je teško, očekivao sam tešku utakmicu. Da li sam ovako tešku utakmicu očekivao? Ne znam baš. Ali baš je bilo teško. Ispostavilo se da (Amerikanac, Kendrik) Peri odigra svoju najbolju utakmicu do sada. Ispostavi se da Zeković odigra najbolje, jer je 'kancer' otišao kući i tako dalje... Ispostavilo se da Sokoli zaista igraju bolje", dodao je Džikić i podvukao:

"E, sad oni što žele da oni budu poslednji, mislim da će morati da popričekaju, nisam baš siguran da će da bude tako. Što se nas tiče, sad ćemo da se odmorimo i idemo dalje. Bez poraza smo, imali smo neke teške pobede i idemo dalje", podvukao je Džikić.


MATIĆ: NEĆU IME DA MU KAŽEM!

Izvor: MN Press/Petar Stojanovski


Trener Karpoš Sokola Siniša Matić takođe je bez pominjanja imena govorio o rastanku sa Amerikancem, koji se ispostavio kao veliki promašaj makedonskog kluba.

Nekadašnji šef struke Zemuna, Vojvodine i Metalca istakao je da je odlazak Lamonta Meka zaista omogućio njegovom timu da "prodiše".

"Pribojavali smo se ove utakmice, jer smo se plašili ovog ritma, pogotovo sa rosterom koji imamo. Da kažem da smo pre neki dan napravili sjajno pojačanje", počeo je on, sa jasnom aluzijom na rastanak sa "Amerom"

"Pošto je Džile bio otvoren, biću i ja. Takvog igrača još nisam doživeo. Da jedan igrač može da tako atmosferu... Takve greške se plaćaju, to je naša zajednička greška. Tim je prodisao posle toga, iako smo ovaj put izgubili, ali ovo je svetlo u tunelu i normalno da naš roster mora da se popuni. To je u planu, ali osetilo se na treningu da je drugačija atmosfera", zastao je Matić, pa u dahu nastavio.

"Neverovatno šta jedan igrač može da uradi. Ne mogu da verujem šta može da uradi sa hemijom, sa klubom, sa mnom kao trenerom... Neću ni ime da mu kažem... Uvek sam igrače branio i nikad nijednu reč nisam rekao, a ovo nema veze ni s tim da li je Amerikanac, Rus, Srbin, Hrvat, svejedno je i zato ovo hoću javno da kažem. Rekao sam menadžerima da ako imaju neke neprijatelje da im životno žele loše da ubace tog igrača u tim i to će biti košarkaška strava", dodao je on.

Partizanu je čestitao zasluženu pobedu.

"Kada bih ceo meč hteo da kažem u rečenici, onda bih rekao da je presudio skok Partizana. Mi smo u nekoj taktici odlučili da je bolje da 'damo' poene Hečeru, iako sam protivnik te filozofije. Rešili smo da nam Hečer da 30 poena, ali da ne razigramo Marinkovića i Andrića i to smo po svaku cenu htelu da sprečimo. Na kraju nismo uspeli zato što smo pali i postali sterilni u napadu, dok Partizan ima Veličkovića, Ratkovicu, Hečera i njihovo iskustvo je presudilo".

Večerašnjeg rivala svog tima, koji i dalje deli prvo mesto na tabeli, Matić vidi kao izvesnog učesnika plej-ofa ABA lige.

"O Partizanu ne treba pričati, ja sad mogu javno da kažem da Džile radi izvanredan posao sa ovakvom ekipom, a mislim da je dobra, da se razumemo. Vidim je kao sigurnog učesnika F4. Nama ostaje da dovedemo prvenstveno bolje ljude", podvukao je srpski trener, čiji tim zajedno sa MZT Skopljem drži "fenjer" regionalne lige, sa skorom 0-4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC